Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sublieme tweede ronde redt Thomas Pieters

-

Na een zwakke eerste dag herpakte Thomas Pieters zich gisteren volledig op de Belgian Knockout. Met een sublieme tweede ronde stootte hij al bij al nog makkelijk door naar de laatste 64 van het tornooi. Ook Christophe­r Mivis mag morgen opnieuw aan de bak.

De manier waarop Pieters zich gisteren herpakte, was redelijk indrukwekk­end. Op de baan van Rinkven liet de 26-jarige Nijlenaar maar liefst zeven birdies op de kaart te noteren. Toch begon het allemaal niet zo vlotjes, want een bogey op zijn openingsho­le deed hem terugvalle­n tot +3.

“Dat heeft mij wakkergesc­hud”, zegt Pieters. “Ik besefte dat ik iets moest doen en dringend birdies moest gaan scoren. Gelukkig lukte dat ook. Dat was meteen ook het grote verschil met donderdag. Nu verdween de bal wel in de cup. Ik geef toe: ik had al rekening gehouden met het slechtst mogelijke scenario. Ik besef als geen ander dat ik op deze wedstrijd niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn hele familie speel”, aldus Pieters.

Misschien wel de grote verrassing van dit European Tour-event is Christophe­r Mivis. Naast de drie grote Belgische toppers slaagde ook hij erin om zich in de top 64 te spelen. “Mijn doelstelli­ng heb ik bereikt”, lachte Mivis. “Het ging niet zo vlotjes als tijdens de eerste dag. Maar toch haalde ik al bij al redelijk vlot de cut. Dit wordt mijn derde eindfase op vijf European Tourevents. Ik begin stilaan deel uit te maken van de familie.”

Einde verhaal voor De Bondt en Van Doren

Voor de Antwerpse amateurs Alan De Bondt en Yente Van Doren zit het Belgian Knockout erop. De Bondt kende een mindere tweede ronde met 78 slagen (+7). Van Doren genoot van zijn debuut en verbeterde met 77 slagen zijn score van daags voordien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium