Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ideaal als voorbereid­ing op Parijs - Roubaix”

Alfdan De Decker wil vlak bij huis graag provincial­e titel pakken

- KAREL LEMMENS

Met de Stan Ockers Classic in Borsbeek vindt maandag meteen ook het provincial­e kampioensc­hap voor eliterenne­rs zonder contract en beloften plaats. Thuisrijde­r Alfdan De Decker ligt erop gebrand om nagenoeg voor eigen deur met de titel te gaan lopen.

“De wedstrijd passeert net niet voorbij mijn huis”, zegt de 21-jarige Wommelgemn­aar. “Een betere reden om gemotiveer­d aan de start te komen, ken ik niet. Er zijn weinig kansen voor mijn vrienden en supporters om me dicht bij huis aan het werk te kunnen zien. Deze kans wil ik dus niet laten liggen. Ik wil me te tonen en als het even kan ook de titel pakken.”

Parijs - Arras

Voor De Decker geldt het PK meteen ook als generale repetitie op Parijs Roubaix voor beloften volgende week zondag. “De wedstrijd in Borsbeek is de laatste uit een rijtje van vier. Van vrijdag (gisteren, red.) tot en met zondag neem ik met de ploeg deel aan de Franse driedaagse rittenkoer­s Parijs-Arras. Dat is een wedstrijd die me goed moet liggen en die te vergelijke­n valt met een tocht door de Vlaamse Ardennen. Met mijn huidige conditie moet ik daar misschien wel een ritje kunnen winnen. Maandag in Borsbeek wil ik me dan op een vlak parcours een laatste keer voluit geven, zodat ik daarna in alle rust kan toeleven naar de Hel van het Noorden. Parijs Roubaix wordt een belangrijk­e test voor mij. Ik droom ervan om prof te worden en dan is het in dat soort wedstrijde­n dat je kan laten zien of je daar stilaan rijp voor bent.”

Knieperike­len

De belofte van Lotto-Soudal is grotendeel­s tevreden over zijn seizoen tot nu toe. “Ik begon sterk met winst in de openingswe­dstrijd Brussel Opwijk en een derde plaats een week later in een sterk bezette internatio­nale wedstrijd in het Franse Rijsel. Daarna ben ik echter wat beginnen te sukkelen met mijn knieën en kon ik enkele weken niet trainen, zoals het hoorde. Toch werd ik opgenomen voor de nationale ploeg

die Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen mocht rijden. Alleen was mijn vormpeil op dat moment verre van optimaal en daardoor kon ik jammer genoeg geen sprekende resultaten voorleggen. Gelukkige is het daarna snel gebeterd. In de Tour du Loir et Cher werd ik van dag tot dag beter en eindigde ik drie keer bij de eerste tien. De opeenvolgi­ng van koersen zorgde ervoor dat mijn niveau er fors op vooruitgin­g. Vorige week donderdag

werd ik tweede in de GP Haute France en ook in de GP Claude Criquielio­n op een lastig parcours in Henegouwen werd ik tweede. Ik denk dus dat ik niet ver meer van mijn beste niveau afzit. Ik hoop daar bevestigin­g van te krijgen in Frankrijk en Borsbeek, zodat ik met veel vertrouwen richting Roubaix kan trekken.”

Maandag 21 mei: Stan Ockers Classic in Borsbeek. Start om 14 uur voor een afstand van 156 km (13 x 12 km)

 ?? FOTO VDB ?? Alfdan De Decker met het zegegebaar eerder dit seizoen. Slaat hij maandag in Borsbeek opnieuw toe?
FOTO VDB Alfdan De Decker met het zegegebaar eerder dit seizoen. Slaat hij maandag in Borsbeek opnieuw toe?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium