Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op de 200 meter schat ik mijn kansen iets hoger in”

Oelegemnaa­r Victor Hofmans verdedigt titel op 100m en 200m

-

Victor Hofmans heeft zaterdag op het Vlaams kampioensc­hap in Deinze een dubbele spurttitel te verdedigen op de 100 en 200m.

Vorig jaar kraaide Victor Hofmans victorie in de 100m na een fotofinish met Andreas Vrancken. Beiden finishten in 10”56, het elektronis­che oog duidde Hofmans als winnaar aan. De twee zullen zaterdag opnieuw een hoogstaand duel uitvechten.

“Op de 100m heeft Andreas dit seizoen al erg sterk gepresteer­d. Hij liep al snellere tijden dan ik. Ik hoop op een mooi duel. Het zal erom spannen”, voorspelt Victor Hofmans.

Op de 200m heeft hij betere kaarten. Op papier is de Oelegemnaa­r samen met Wilrijkena­ar Christian Iguacel en Merksemnaa­r Dylan Calluy de snelste. “Op de 200m schat ik mijn kansen iets hoger in. Christian moet zijn draai nog een beetje vinden, denk ik. Dylan Calluy liep al wel een knappe sub

22-tijd. Wie weet zit er opnieuw een volledig Antwerps podium in, zoals op het afgelopen BK indoor waar we met zijn drieën op het podium stonden. Dat zou super zijn. Al moeten we wel rekening houden met Alexander Doom, want die is ook sterk.” Of er een toptijd uit de bus komt, zal vooral van de weergoden afhangen. “Mijn conditie zit in stijgende lijn. Op de 200m zou ik graag richting de 21”50 lopen. Tot hiertoe was het weer nog niet geweldig voor de spurters. Maar op de interclub vorig weekend waren mijn tijden niet slecht. Op de

100m eindigde ik slechts drie honderdste­n achter Kobe Vleminckx. Heel jammer trouwens dat hij door een blessure forfait moet geven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium