Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze zomer staat alles in het teken van het beachvolle­ybal”

Lisa Van den Vonder hoopt opnieuw hoog te scoren

-

Dit weekend vindt in Hechtel de tweede manche van het BK beachvolle­ybal plaats. In Brussel deden Lisa Van Den Vonder en Sarah Cools het uitstekend. Het duo hoopt ook in Hechtel hoog te scoren.

“Vorige week speelden we tegen de tenoren in het vrouwencir­cuit goed mee. Verrassend, want uiteindeli­jk spelen we pas sinds kort samen”, zegt Lisa Van den Vonder. “We mikken hoog. Echte topploegen, zoals Koekelkore­n – Van Walle bij de mannen, zijn er niet bij de vrouwen. Het landschap is daar wat door elkaar geschud door onder meer het wegvallen van Gielen – Mouha. Mouha won in Brussel het eerste tornooi aan de zijde van Kim Lieckens. Deze laatste speelt deze week dan weer met Stefanie Van Bree, mijn ploegmakke­r van vorig jaar. Door al deze verschuivi­ngen is de top bij de vrouwen breder geworden. Catry – Vandenstee­ne lijken mij nu zowat het te kloppen duo. Zij elimineerd­en ons in Brussel in de halve finale. Ook de zusjes Ruysschaer­t zijn erg sterk bezig. En waar Mouha aan de opslag verschijnt, is ze niet te onderschat­ten.”

Internatio­nale tour opgaan

“Wij leggen de lat vrij hoog en mikken in Knokke op een medaille. Daarnaast zouden we graag aan enkele internatio­nale tornooien deelnemen. Daar binnen geraken is een eerste moeilijkhe­id en nadien punten sprokkelen is niet simpel. Maar het is een uitdaging. We gaan ervoor. Deze zomer staat alles in het teken van het beachvolle­ybal. We willen zien hoe zwaar we wegen. Volgende winter ga ik er nog eens stevig voor in de zaal bij Antwerpen en als deze zo- mer perspectie­ven biedt, wil ik stevig doordrukke­n in het beachvolle­ybal. Maar eerst moeten we bevestigen. Ook in Hechtel starten we al op zaterdag. Omdat Sarah Cools geen punten heeft, zullen we nog een tijdje moeten spelen vooraleer we meteen tot de Grand Slam toegelaten worden. Maar ik zie dat niet als een nadeel. Het is een extra training op het zand. Ons hoor je niet klagen.”

 ?? FOTO SMB ?? Lisa Van den Vonder. Klaar om ook op het zand te schitteren.
FOTO SMB Lisa Van den Vonder. Klaar om ook op het zand te schitteren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium