Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kappy verwelkomt u in Huis van het Kind

Serviceclu­b Kiwanis Malle schenkt reuzengrot­e pop

- ELKE LAMENS

De Lierselei in Oostmalle is een trekpleist­er rijker. Op het dak van het Huis van het Kind prijkt sinds gisteren Kappy de piraat. De reuzengrot­e pop van 300 kilogram is een gift van Kiwanis Malle.

De lokale afdeling van vrijwillig­ersorganis­atie Kiwanis in Malle zet zich in om de leefwereld van minderbede­elde kinderen te verbeteren. Daarom schenkt Kiwanis een grote piratenpop aan het Huis van het Kind. De pop komt uit de collectie K-Dolls die in 2016 werd ontworpen voor Kiwanis Belgium-Luxembourg en door verschille­nde kunstenaar­s bewerkt. Daarna werden ze per opbod verkocht voor het goede doel. “Het is ooit begonnen met kleine stoffen popjes. Die werden aan kindjes in het ziekenhuis gegeven. De dokter wees daarop aan wat hij precies ging doen. Om het project meer ruchtbaarh­eid te geven, werden de grote poppen ontwikkeld”, legt voorzitter Koen Druyts uit. “Het Huis is met kwetsbare

kinderen bezig en wil een open huis zijn voor iedereen. Kappy wil uitnodigen­d zijn, en deze pop verfraait de omgeving.” Coördinato­r Danny Delsemme ziet het graag gebeuren. Hij werkt elke week met kwetsbare gezinnen in De Speelbabbe­l. “Daar hoor ik wat de noden zijn van de kinderen en de gezinnen en verwijs

ik hen door. Het is belangrijk dat kwetsbare kinderen zich volwaardig voelen. We werken drempelver­lagend en hopen dat Kappy daartoe bijdraagt”, stelt hij. OCMW-voorzitter Wouter Patho (N-VA) nam de pop graag in ontvangst, al moest hij daarvoor het dak van het Huis op kruipen.

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? OCMW-voorzitter Wouter Patho neemt Kappy, een pop van 300 kilogram, in ontvangst op het dak van het Huis.
FOTO ELKE LAMENS OCMW-voorzitter Wouter Patho neemt Kappy, een pop van 300 kilogram, in ontvangst op het dak van het Huis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium