Gazet van Antwerpen Stad en Rand

MORTSEL Schots feestje met spelen en whisky

Open Distell Highland Games bij Fort 4

-

Tijdens de laatste zondag van mei zal het grasplein aan BAR4 in het Mortselse fort de unieke Schotse sfeer uitademen. In de namiddag worden de eerste Belgische ‘Open Distell Highland Games’ georganise­erd.

Het evenement wil zowel amateurs als stevig geoefende highland-teams de kans geven om zich aan de uitdaginge­n te wagen. “Het is een nieuw evenement waaraan iedereen die ouder dan 18 jaar is, kan meedoen. We verwelkome­n profession­ele teams, maar ook gelegenhei­dsploegen van bijvoorbee­ld bartenders”, zegt organisato­r Glenn Mees. Een 16-tal ploegen van vier personen zal om de eerste plaats strijden tijdens negen proeven. “We organisere­n niet de echte Highland Games, maar we behouden wel de bekende spirit. We willen het ludiek houden, dus de gewichten tijdens de proeven zijn op maat van doorsnee personen. Ook houden we testen waarbij de deelnemers smaken moeten onderschei­den. Zo maken ook fysiek minder sterke ploegen kans om veel punten te scoren.”

Maar de bekende proeven zoals touwtrekke­n, steenwerpe­n of het bekende paalwerpen van een boomstam blijven natuurlijk op het programma staan.

Bij droog weer zullen de Open Distell Highland Games op het grasveld aan de zomerbar plaatsvind­en. Bij regenweer worden de spelen een klein beetje aangepast, zodat de proeven in de shelter van het Fort 4 kunnen plaats vinden. De Open Distell Highland Games vinden plaats op zondag 27 mei van 13 tot 18u.

 ?? FOTO RR ?? De deelnemers weten wat hen te wachten staat.
FOTO RR De deelnemers weten wat hen te wachten staat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium