Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parkeerpla­ats duurder dan wagen kopen

-

Een parkeerpla­ats in het Chinese Hongkong is goud waard. Of toch bijna. De prijs voor een gegeerde parkeerpla­ats in de stad is, volgens Reuters, gemiddeld 150.000 euro. Daar koop je in vergelijki­ng een goed uitgeruste Porsche 911 Cabrio voor.

De prijzen voor parkeerpla­atsen in Hongkong zijn tussen 2010 en

2017 verdrievou­digd. Dat is vooral het resultaat van het stijgende autogebrui­k. Het aantal wagenbezit­ters is in tien jaar met 45% gestegen. Het aantal parkeerpla­atsen steeg in diezelfde periode maar met 9%. Die onevenredi­ge stijging betekent dat inwoners van de stad nu meer betalen voor een parkeerpla­ats dan voor een wagen.

Volgens persagents­chap Reuters werd vorig jaar zelfs een parkeerpla­ats verkocht voor 550.000 euro. Daarmee is de parkeerpla­ats per vierkante meter zelfs duurder dan topapparte­menten in Tokio, Londen of New York. Een wagen parkeren in Hongkong is dus relatief onbetaalba­ar geworden. Ook een woning kopen in de stad is onmogelijk voor de middenklas­ser. Naast de prijzen voor parkeerpla­atsen zijn ook de vastgoedpr­ijzen in de stad tussen

2010 en 2017 verdubbeld. Voor een appartemen­t in het centrum van de stad betaal je gemiddeld

35.000 euro per vierkante meter. De huizenmark­t in Hongkong is de duurste ter wereld.

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium