Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na het WK alweer weg?

-

Meteen na het WK hervat in China de Super League. Of Yannick Carrasco er terugkeert, is niet eens zeker. Enerzijds zou hij zich bij zijn manager Christophe Henrotay al hebben laten ontvallen dat hij er zich zo goed voelt dat hij misschien wel de rest van zijn carrière in China blijft. Maar anderzijds zit er volgens bepaalde bronnen achter zijn verrassend­e transfer een hele constructi­e. Samengevat: de Wanda Group achter Dalian (die eerder voor 50 miljoen euro aandeelhou­der werd van Atlético Madrid) betaalde nauwelijks 30 miljoen voor Carrasco, ondanks een vertrekcla­usule van 100 miljoen euro in zijn contract. En dat had maar één reden: zijn vroegere club AS Monaco had bij Atlético bij een doorverkoo­p nog recht op 25% van de transferso­m. Met 7,5 miljoen is de schuld aan de Fransen dus vereffend. En dan zou het de bedoeling zijn dat Carrasco na het WK voor veel meer dan 30 miljoen euro kan worden verkocht en dat Atlético en Dalian de winst verdelen.

Dag per dag bekijken

Het zal wellicht ook geen Chinese topclub zijn die hem weghaalt. Want voor elk miljoen boven de 6 miljoen dat wordt betaald voor een transfer, moet aan de Chinese voetbalbon­d nog eens hetzelfde bedrag worden uitgekeerd.

Van die constructi­e weet Carrasco niets, beweert hij toch. “Ach, je weet nooit wat er kan gebeuren in het voetbal. Ik tekende voor Dalian en verder bekijk ik het leven dag per dag. Als we ons hier verder goed voelen, blijf ik misschien wel héél lang. Waarom niet?”

 ??  ?? Carrasco en zijn vrouw Noémi Happart in het imposante The Castle Hotel, waar ze al meer dan twee maanden wonen.
Carrasco en zijn vrouw Noémi Happart in het imposante The Castle Hotel, waar ze al meer dan twee maanden wonen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium