Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrouw afgevoerd met meerdere messteken

Dader bekende bij politie, maar niet gevat

- DENNIS VAN DAMME

Een vrouw van 40 uit Ekeren is vrijdagmid­dag gewond afgevoerd naar het ziekenhuis nadat ze verschille­nde messteken had opgelopen. Hoe ze die messteken opliep, wordt onderzocht. Ze is niet in levensgeva­ar.

De feiten deden zich voor in de Successies­traat, in een rustige woonwijk nabij het centrum van Ekeren. De vrouw verklaarde zelf dat ze alleen thuis was – haar man was gaan werken, haar zoontje was op school – toen er in de loop van de namiddag een voor haar onbekende man kwam aanbellen. Hij zou enkel gezegd hebben “dat ze hem nog geld moesten”, en zou daarna verschille­nde keren hebben gestoken met een mes. De vrouw werd afgevoerd naar het ziekenhuis en aanvankeli­jk leek ze er erg aan toe, maar in de loop van de namiddag en avond bleken haar verwonding­en beter mee te vallen dan eerst gedacht. Ze zal allicht volledig herstellen. De lokale politie kwam ter plaatse voor een buurtonder­zoek en zocht ook een tijdlang naar het wapen en de dader. Ook de federale politie deed onderzoek, aangezien het om een bekende dader ging. Die laatste kon niet worden gevat.

Geen vijanden

De echtgenoot werd op zijn werk gebeld en kwam inderhaast naar zijn huis. “Ik heb er geen idee van wie ons zou kunnen viseren”, vertelde hij vrijdag. “Wij hebben geen schulden of vijanden. Het is allemaal heel onduidelij­k. Het belangrijk­ste is dat ze niet in levensgeva­ar is, dat het allemaal wel goed komt met haar. Gelukkig was ons zoontje ook niet thuis.” Het onderzoek wordt verdergeze­t door de lokale politie. Volgens onze informatie zijn er nog veel onduidelij­kheden over de omstandigh­eden waarin de feiten zich afspeelden. Zo bewandelen de speurders ook de piste dat het slachtoffe­r mogelijk niet in goede mentale gezondheid verkeerde op het moment van de feiten.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De politie kwam ter plaatse voor onderzoek.
FOTO KOEN FASSEUR De politie kwam ter plaatse voor onderzoek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium