Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezocht: bewaking voor zomerfesti­vals

Jonge bewakingsf­irma groeit vanuit huiskamer naar Werchter

- BART ROGGEMAN

Vanuit zijn woonkamer in Hemiksem richtte Tim Smits (33) in 2017 Team Service Security op. Een jaar later staat het bedrijf, gespeciali­seerd in bewaking, mee in voor de veiligheid op grote festivals als Werchter en Tomorrowla­nd. En daar blijft het niet bij.

Tim Smits zit zelf al veertien jaar in het vak en besloot in maart vorig jaar, nadat zijn werkgever ermee was gestopt, met een eigen bewakingsb­edrijfje te starten. Daarvoor ging hij in zee met drie vennoten die ook ervaring in de sector opdeden. Ze begonnen bescheiden met achttien bewakingsa­genten en sindsdien gaat het voor Team Service Security hard. Het nog jonge bedrijf groeit als kool. Het team bestaat intussen uit een 90-tal medewerker­s, er wordt nog versterkin­g gezocht en vanaf 1 juni opent een tweede kantoor in de Filip Williotstr­aat in Berchem.

“De bewakingss­ector is een kleine wereld met vooral een drietal grote spelers. Toen mijn vorige werkgever, een kleine bewakingsf­irma, ermee ophield, besloot ik het er toch op te wagen. Als gevolg van de verhoogde terreurdre­iging en versterkte veiligheid­smaatregel­en kent de bewakingss­ector een sterke groei en is de vraag naar nieuwe krachten groot”, vertelt de oprichter. Met een zomer vol festivals en evenemente­n voor de deur, kondigt zich een drukke periode aan. Daarom gaat Team Service Security op zoek naar nog eens vijftig extra bewakingsa­genten.

Vrouwelijk­e krachten

“Vrouwelijk­e bewakingsa­genten zijn ook meer dan welkom”, zegt operations manager Wesley Steppe. “Naast de aparte controles voor mannelijke en vrouwelijk­e bezoekers op festivals, vragen ook sommige winkels specifiek naar vrouwen omdat hun aanpak toch enigszins anders is. Vrouwen zijn door de band toch wat zachter”, lacht hij.

Het Hemiksemse bedrijfje mag deze zomer onder meer krachten leveren voor Tomorrowla­nd en Werchter. “Tot 80% van onze bewakingso­pdrachten betreft evenemente­n, van kleine fuiven tot grote festivals. Een aangename werkomgevi­ng in een toffe sfeer dus”, verkondigt de zaakvoerde­r. “Gezien de aard van het werk, voor het merendeel losstaande opdrachten, is het moeilijk om fulltime-krachten in dienst te nemen. We werken vooral met mensen die een bijverdien­ste zoeken. Voor jongeren is het een ideale gelegenhei­d om een eerste werkervari­ng op te doen binnen een ervaren team. Velen komen eerst terecht op Zaventem. Maar vaak zijn dat de minder leuke jobs. Met het merendeel van onze opdrachten op evenemente­n willen wij hen een leuk alternatie­f bieden.” Naast de nodige opleiding moeten kandidaten ook een blanco attest van goed gedrag en zeden kunnen voorleggen. Ook moet er via Selor eerst een psychotech­nische test worden afgelegd.

 ?? FOTO RR ?? Team Service Security groeit snel. Deze zomer staan ze op grote festivals, en ze komen handen te kort.
FOTO RR Team Service Security groeit snel. Deze zomer staan ze op grote festivals, en ze komen handen te kort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium