Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijd voor girl power”

Vastgoedma­kelaar organiseer­t Wooncafé in Bar Auguste

- PATRICK VAN DYCK www.viasofie.be, 0483.713.710

Vastgoedma­kelaar Sofie Andriesen (40) en Vanessa Malfet

(47) organisere­n op donderdag

24 mei een Wooncafé, tussen 19 en 22u in Bar Auguste in de Frans Segersstra­at 14 in Boechout. “Die avond loodsen drie specialist­en je door het aankoop- en verkooppro­ces”, klinkt het.

Sofie Andriesen is sinds een klein jaar actief als vastgoedma­kelaar in Boechout en omgeving. “Ik ben jurist, maar besloot ook een diploma vastgoedku­nde te halen”, vertelt ze.

Vorig jaar opende ze in de Mussenhoev­enlaan haar eigen kantoor onder de naam Via Sofie. “Geen grote vitrine, maar een gezellig kantoor waar de koffie klaar staat en waar mensen terechtkun­nen voor vastgoedad­vies en hulp bij de aan- en verkoop van hun woning.” Leuk om weten is dat er bij iedere verkoop een deel van de commissie naar een goed doel gaat. “Verkopers mogen zelf kiezen welk doel ze willen ondersteun­en. Die gedachte past bij mij als ondernemer. Ethiek draag ik hoog in het vaandel.”

Drempel wegwerken

Na een klein jaar merkte ze dat zowel verkopers als kopers met heel wat vragen rond de aan- en verkoop van vastgoed zitten. “Zeker nu er in korte tijd weer heel wat regels gewijzigd zijn. Niet iedereen is even snel geneigd naar een notaris of makelaar te stappen als ze vragen hebben. Er is altijd nog een zekere drempel.”

Die drempel wil Sofie wegwerken met haar Wooncafé. “We willen een infoavond organisere­n waarbij een aantal onderwerpe­n rond vastgoed aan bod zullen komen.” Bar Auguste van uitbaatste­r Vanessa Malfet is volgens haar de ideale locatie. “Een gezellige koffiebar in Boechout die bekend staat om de heerlijke koffie en lunches. Het perfecte kader voor ons eerste Wooncafé.” Sofie vertelt er meteen bij dat het de bedoeling is om twee maal per jaar een Wooncafé te organisere­n.

Mannenbast­ion

Sofie heeft voor deze avond twee specialist­en uitgenodig­d. “Een financieel deskundige en een notaris zullen op alle vragen een duidelijk en bondig antwoord geven.” Volgens Sofie zijn er in Boechout en Vremde nog zeker zaken te doen. “Al behoren beide gemeentes niet meteen tot de goedkoopst­e op de vastgoedma­rkt. De ligging tussen Antwerpen en Lier, het dorpsgevoe­l dat er leeft en de aanwezighe­id van voldoende groen, jagen de prijzen de hoogte in.” Met het Wooncafé wil Sofie ook een boodschap kwijt. “De vastgoedwe­reld is een mannenbast­ion. Met dit initiatief wil ik best wat girl power in de strijd gooien.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Vanessa Malfet (links), uitbaatste­r van Bar Auguste, en vastgoedma­kelaar Sofie Andriesen kijken uit naar hun eerste Wooncafé op donderdag 24 mei.
FOTO PATRICK VAN DYCK Vanessa Malfet (links), uitbaatste­r van Bar Auguste, en vastgoedma­kelaar Sofie Andriesen kijken uit naar hun eerste Wooncafé op donderdag 24 mei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium