Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zeven jaar cel geëist voor man die kind verwekte bij tienermeis­je

-

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van zeven jaar gevorderd tegen O.C. (27) uit Berchem, die ervan verdacht wordt zes minderjari­ge meisjes te hebben misbruikt. O.C. ontkent de meeste beschuldig­ingen. Een van de meisjes is ondertusse­n al twee jaar moeder van zijn kind.

De moeder van een 15-jarig meisje uit Antwerpen stapte in september 2014 naar de politie. Ze maakte zich zorgen over de relatie van haar dochter met O.C., nu 27 jaar oud. De vrouw bezorgde de politie een lijst van chatberich­ten waaruit bleek dat de twee al zes maanden een relatie hadden en dat haar dochter zwanger was. Ze was op vraag van O.C. met de pil gestopt, omdat hij een kind wilde. Tijdens het onderzoek verklaarde­n in totaal zes tienermeis­jes dat ze seksuele contacten hadden gehad met O.C. De jongste was nauwelijks 13 jaar oud. Sommige meisjes hadden ingestemd om met O.C. seks te hebben, de meesten werden gedwongen. Twee jaar geleden werd O.C. voor de feiten bij verstek veroordeel­d tot zeven jaar cel. Het parket wil dat die straf bevestigd wordt.

De advocaat van O.C., meester Ben Crosiers, vroeg om een straf met uitstel en voorwaarde­n. Zijn cliënt geeft toe dat hij met twee meisjes seksuele contacten had, de andere feiten ontkent hij. “Ik heb door het feesten en de drugs wel fouten gemaakt. Maar de manier waarop ik in het dossier beschreven word, zo ben ik niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium