Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Liefst vier Belgen halen cut in Schilde

Liefst vier Belgen plaatsten zich gisteren in Schilde bij de top 64 van het Belgian Knockout. Naast de drie nationale tenoren Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry, mag ook Christophe­r Mivis verder spelen .

- CHRISTIAN CEUTERICK

Voor Thomas Pieters was het werkendag, aangezien hij na dag één met +2 stond. Het uithangbor­d van dit Belgische toptornooi schuwde ook de arbeid niet door liefst 7 birdies uit te holen. De -4 van de tweede dag deed hem uitkomen op een totaal van -2, waardoor hij zijn tornooi redde. “Ik heb nu wel iets meer van een grote ‘oef’ dan op andere tornooien. Nu speelde ik niet alleen voor mijzelf, maar voor gans de familie” klonk het opgelucht.

Dat Detry en Colsaerts zich bij de laatste 64 zouden plaatsten, was na hun goede prestatie op de openingsda­g de normaalste zaak van de wereld. Detry (25), die met een openingsro­nde van -4 de leiding deelde, kwam nooit in de problemen en voegde er nog een score van 69 slagen (-2) aan toe. “Het was een heel stabiele ronde.”

Ook Colsaerts bevestigde. De 35-jarige Brusselaar voegde bij zijn 68 slagen van de eerste ronde nog 71 toe om zich op –3 te posteren. Al dient er wel bij gezegd dat het een opeenvolgi­ng van birdies en bogeys was. “Aangezien je totaalscor­e vanaf dag 3 geen belang meer heeft, kwam het er op aan om geen grote fouten te maken”, verklaarde Colsaerts zijn strategie. “Ik wist dat ik op sommige holes wel moest opletten wegens het water. Eenmaal daar voorbij was het op cruise control spelen om niet te veel energie te verspelen voor de eindfase.” Naast deze drie tenoren veroverde ook Christophe­r Mivis ook een plaats in de eindfase. De 29-jarige geboren Truienaar deed met 70 slagen nog een slag beter dan daags voordien. “Opdracht volbracht. Met deze 3 cuts op 5 European Tour-events bewijs ik dat ik mijn plaats op dit circuit wel verdien. Nu kunnen we nog met minder stress de rest afwerken.” Het Belgian Knockout gaat vanaf vandaag van start met rechtstree­ks uitschakel­ing. Wie in een duel met 2 spelers over 9 holes de laagste score neerzet, stoot door naar de volgende ronde.

Christophe­r Mivis ‘‘Opdracht volbracht. Ik verdien mijn plaats op dit circuit.’’

 ??  ?? Thomas Pieters kende gisteren wel een prima dag. FOTO
Thomas Pieters kende gisteren wel een prima dag. FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium