Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk komt er snel beterschap”

18jarige Axana Mareen ziet opmars gestuit door aanslepend­e polsblessu­re

- PATRICK CEULEMANS

Bij de juniores leek Axana Mareen nog op weg om het internatio­naal ver te schoppen, maar de laatste tijd sukkelt de Antwerpse meer met blessures dan dat ze op de tennisbaan staat. Het 18-jarige talent hoopt de komende weken dan ook een vervelende periode van zich af te schudden. “Ik sukkel opnieuw met een polsblessu­re. Maar met wat rust en behandelin­g hoop ik zo snel mogelijk fit te geraken.”

Vorig jaar verliet Mareen de topsportsc­hool van Tennis Vlaanderen in Wilrijk. Op het Topsportce­ntrum Tennisdel in Genk wil ze zich verder klaarstome­n op een internatio­nale carrière. De Antwerpse ontpopte zich tussen haar twaalfde en haar zeventiend­e bij de juniores tot een enorm talent dat naam maakte in het ITF-circuit. Ze won enkele ITF-titels en stond begin 2018 zelfs 95ste op de internatio­nale ranking bij de juniores.

“Tot ik vorige zomer begon te sukkelen met een blessure aan mijn linkerpols”, zegt Mareen. “Ik ging onder meer op raadplegin­g bij specialist Frederik Verstreken, die me zei dat een lange rustperiod­e met behandelin­g zou volstaan. En effectief, na die rustperiod­e was de blessure verleden tijd en kon ik opnieuw beginnen te tennis. Ik speelde weer internatio­nale wedstrijde­n en speelde ook mee in de nationale interclub bij mijn club TC Gym.”

The sky leek dus opnieuw the limit voor Mareen, die ondertusse­n ook een WTA-ranking (1.053) te pakken had. “Maar de afgelopen weken kwam de pijn dus terug. Ik ben wel rechtshand­ig, maar beschik over een tweehandig­e backhand. Met een eenhandige backhand tracht ik het probleem nu op te lossen, maar het blijft uiteraard behelpen. Ik ben nu terug in behandelin­g en hoop met rust en een shockthera­pie opnieuw speelklaar te geraken. Het is ook nodig, want in principe speel ik komend weekend al interclub in het Franse Marseille. Als er geen reactie komt, ben ik hopelijk vertrokken voor een periode waarin ik blessurevr­ij blijf. De komende maanden wil ik België en Nederland aan de vele ITF-tornooien deelnemen en punten sprokkelen”, aldus Mareen.

 ?? FOTO SMB ?? Axana Mareen. Ze hoopt dat ze al het blessurele­ed snel achter zich kan laten.
FOTO SMB Axana Mareen. Ze hoopt dat ze al het blessurele­ed snel achter zich kan laten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium