Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hodor speelt met ons op Ibiza”

Superfan Dimitri Vegas op de eerste rij bij totaalspek­takel rond populaire fantasyree­ks

- GUNTER JACOBS

‘‘Ik zit in het Sportpalei­s op de eerste rij. Ik heb zelfs mijn reisschema aangepast om er zeker bij te kunnen zijn.’’

GAME OF THRONES LIVE CONCERT EXPERIENCE DI 22/05 | SPORTPALEI­S | ANTWERPEN | WWW.SPORTPALEI­S.BE

Op dat laatste seizoen blijft het nog een flinke poos wachten, maar toch: winter is coming naar het Sportpalei­s. Daar wordt Game of Thrones dinsdag tot leven gewekt in een totaalspek­takel met orkest, koor, beelden uit de populairst­e tv-reeks ter wereld en allerhande vuurwerk. “Ik zit op de eerste rij!” verkneukel­t deejay én superfan Dimitri Vegas zich.

Al zeven seizoenen serveert Game of Thrones een verslavend­e cocktail van moord, doodslag, intriges, seks en fascineren­de personages. De meermaals bekroonde HBO-reeks, gebaseerd op de gelijknami­ge fantasy-bestseller­s van auteur George R.R. Martin, speelt zich af in de wereld van de zeven koninkrijk­en, bevolkt door vuurspuwen­de draken en andere afzichteli­jke creaturen.

Bij de miljoenen fans die de serie wereldwijd telt, hoort ook Dimitri Vegas. “Ik zit dinsdag in het Sportpalei­s op de eerste rij”, vertelt de superster-deejay over de telefoon vanuit Los Angeles. “Ik heb zelfs mijn reisschema aangepast om er zeker bij te kunnen zijn. De avond voordien zit ik in Madrid, op de première van de nieuwe Jurassic Park. Voor Game of Thrones kom ik speciaal even terug naar België. Ik ben enorm benieuwd naar de show. Uit ervaring weet ik wat voor een uitdaging het is om voor een groot publiek de juiste balans tussen de muziek en het entertainm­entgehalte te vinden.”

Nu mag hij dan helemaal in de ban van

Game of Thrones zijn, een fan van het eerste uur kan Dimitri Vegas zichzelf niet noemen. “Integendee­l, ooit ben ik bij de allereerst­e aflevering in slaap gevallen, waarna ik de serie had opgegeven. Tot ik een jaar of drie geleden tijdens een tournee toch weer ben beginnen kijken. Na enkele aflevering­en was ik helemaal zot van Game of Thrones. In een week heb ik alle seizoenen uitgekeken; mijn vrouw werd er knettergek van. Op het vliegtuig en zelfs in de douche bleef ik op mijn iPad verder kijken. Ondertusse­n heb ik ook de boeken gelezen. Wat mij in Game of Thrones aanspreekt? De complexite­it en de diepgang. Er lopen zoveel verhaallij­nen door elkaar, waardoor de serie blijft boeien.”

Als fan durft Dimitri Vegas zich ook in het openbaar al eens laten gaan. Op de FACTSbeurs (Fantasy, Animation, Comics, Toys & Sciencefic­tion) in Gent verscheen hij vorig jaar verkleed als Jon Snow, het personage dat in Game of Thrones door Kit Harington wordt vertolkt. Vegas’ echtgenote Anouk Matton had zich voor die gelegenhei­d uitgedost als drakenkoni­ngin Daenerys Targaryen.

De twee werden er hartelijk ontvangen door Kristian Nairn. De acteur, reus Hodor in de reeks, mocht op zijn beurt in december als deejay in het Sportpalei­s het publiek opwarmen voor enkele Bringing the Madness-shows van Dimitri Vegas & Like Mike. “Op FACTS waren we met elkaar aan de praat geraakt. Dat klikte en we hebben contact gehouden. Deze zomer speelt Kristian ook op Ibiza meerdere keren met ons”, vertelt Dimitri Vegas.

Inmiddels is er ook een muzikale link tussen

Game of Thrones en de Willebroek­se djbroers. Voor hun Sportpalei­sshows van eind 2016 hadden Vegas & Mike een remix van het themanumme­r uit de serie gemaakt. Filmpjes die fans daarvan hebben verknipt met beelden uit de serie halen sindsdien op YouTube miljoenen views. “Die remix van

Game of Thrones is inderdaad goed aangeslage­n. Die hebben we in eerste instantie als fans gemaakt, maar ik sluit niet uit dat er een officiële versie van uitkomt. De interesse is er alvast.”

“In onze shows werken we ook vaak met klassieke instrument­en en bewerkinge­n van andere soundtrack­s, zoals Stranger

Things. Samen met Hans Zimmer hebben

we de Pirates of the Carribean-soundtrack herwerkt. Momenteel praten we met een grote Hollywood-componist over een herwerking van een andere film. Veel kan ik daar voorlopig niet over verklappen maar geloof me, de komende maanden en jaren gaat er nog veel meer muziek voor films en series aankomen.”

Aan een voorspelli­ng van de ontknoping van het laatste seizoen van Game of Thrones waagt Dimitri Vegas zich niet. “Ik zou het echt niet weten. Er moet nog zoveel afgerond worden, en het zou slechts een kort seizoen met zes aflevering­en worden. Ik ben razend benieuwd hoe de makers daarin alles verteld gaan krijgen. Ik heb net drie maanden in Hollywood verbleven. Daar heb ik al wat details opgevangen over de spin-offs die er staan aan te komen. Het is dus nog lang niet afgelopen met Game of Thrones.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium