Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wie kampioen wil spelen, zal tweemaal top moeten zijn”

Coach van het Jaar Jurgen Frensch wil met Kwik de titel pakken

-

De halve finales met de vier beste ploegen van de reguliere competitie beloven zondag spannende confrontat­ies te worden. Borgerhout/GW ontvangt Boeckenber­g, het Edegemse Voorwaarts moet naar titelverde­diger Kwik.

“Met Voorwaarts en Kwik staan volgens mij de twee beste ploegen tegenover elkaar”, zegt de pas tot Coach van het Jaar gekroonde trainer van Kwik Jurgen Frensch. “De wedstrijde­n tegen elkaar waren steeds spectacula­ir en onvoorspel­baar. Uit wonnen wij met 24-25, thuis gingen we nipt met 28-29 onderuit. Die uitslagen zeggen genoeg.”

“Als tweede van de reeks spelen wij op eigen veld en hebben we dus een licht thuisvoord­eel. We gaan voor een tweede veldfinale op rij, dat staat buiten kijf. We willen graag onze titel verlengen en zo onze ambitie om tot de top van het Belgisch korfbal te horen kracht zetten. Maar het blijft uitkijken, want Voorwaarts kan terugvalle­n op een stel internatio­nals die een wedstrijd kunnen beslissen. Veertien dagen geleden kregen we een waarschuwi­ng. Alles is mogelijk, iedereen kan echt van iedereen winnen. Zie bijvoorbee­ld maar naar het resultaat dat het reeds veroordeel­de Scaldis tijdens de laatste speeldag nog tegen AKC/ Luma boekte (16-17 winst, red.).”

De andere halve finale tussen Borgerhout/GW en Boeckenber­g wordt een herhaling van de wedstrijd die afgelopen weekend door Borgerhout met 18-25 werd gewonnen.

“Ik heb geen idee of zaalkampio­en Boeckenber­g voluit op zijn twee superspits­en Jesse De Bremaeker en Nick Janssens kan rekenen”, aldus Frensch. “Is dat niet het geval, dan zie ik Borgerhout/GW doorstoten naar de finale. Zijn De Bremaeker en Janssens wel topfit, dan kan de match alle kanten uit. Wie kampioen wil spelen, zal tweemaal top moeten zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium