Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn voortaan zeven dagen per week open”

Brasserie Biblo heropent vandaag de deuren

- (nive)

U kunt vanaf vandaag opnieuw terecht in brasserie Biblo, de eeten drankgeleg­enheid onder de Kapelse bibliothee­k. Uitbater Dimitri Van Roy (40) koos voor een huiselijke­r interieur en voor ‘meer transparan­tie’.”

Een tijdje geleden moest Biblo de boeken neerleggen. Maar met Dimitri Van Roy is er een nieuwe uitbater voor de horecagele­genheid op het Dorpsplein. “We gaan voor meer transparan­tie. Dat vertaalt zich enerzijds in het feit dat Biblo voortaan zeven dagen per week open is. Dat is heel duidelijk. Je hoeft niet na te denken over een sluitingsd­ag. Anderzijds vertaalt de transparan­tie zich in de open keuken. Samen met nog enkele andere ingrepen creëren we een gevoel van ruimte”, vertelt hij.

Opknapbeur­t

Het interieur van Biblo kreeg een flinke opknapbeur­t. In twee gedeelten van de zaak werd vast tapijt gelegd, wat voor een huiselijke sfeer zorgt, en er kwamen nieuwe stoelen. De tafels werden mooi opgeschuur­d en de banken opnieuw gestoffeer­d. Het plafond oogt opnieuw fris en er kwam nieuwe verlichtin­g. Ook het logo is nieuw. Het schuine streepje, dat aan een boek op een plank doet denken, wijst op de nabijheid van de bibliothee­k.

“Iedereen is welkom in Biblo. ’s Morgens kunt u hier terecht voor een kopje koffie, ’s middags voor een snelle lunch, in de namiddag voor een pannenkoek­je of wafel en ’s avonds kunt u lekker à la carte eten of kiezen voor het keuzemenu”, legt Van Roy verder uit. “We gaan voor een pure productkeu­ken, met smaken die kloppen, zonder al te veel liflafjes.”

Biblo is alle dagen open vanaf 10u, op donderdag (marktdag) vanaf 9u. Bij goed weer staat het terras buiten.

Ervaring

Dimitri Van Roy komt niet onbeslagen ten ijs. Hij verdiende zijn sporen in de groep die ook Park West in Berchem, Jardin Public in Berchem en De Boucherie in Boechout uitbaat.

 ?? FOTO NICOLE VERSTREPEN ?? Dimitri Van Roy heeft er naar eigen zeggen veel ‘goesting’ in om van Biblio weer een bruisende plek te maken.
FOTO NICOLE VERSTREPEN Dimitri Van Roy heeft er naar eigen zeggen veel ‘goesting’ in om van Biblio weer een bruisende plek te maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium