Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oudestraat blijft voorlopig in slechte staat

- (jw)

Oppositiep­artij NAP vroeg het schepencol­lege op de afgelopen gemeentera­ad naar het uitblijven van een degelijke herstellin­g van de Oudestraat.

“Het wegdek van de Oudestraat zit vol diepe putten, waardoor de kans op schade aan auto’s groot

is”, zegt Kris Wils. “Asfalterin­g is nodig. Als dat niet meteen kan, lijkt het ons goed om er voorlopige herstellin­gen uit te voeren.”

Schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA) is op de hoogte van de situatie. “Onze technische dienst heeft de putten al meermaals gevuld. Het probleem is dat de steenslag er steeds uit wordt gereden, precies door de slechte staat van de weg.”

“In onze meerjarenp­lanning was deze straat niet mee opgenomen omdat de toestand er toen nog niet zo slecht was. Ondertusse­n hebben we ons vast studiebure­au opdracht gegeven om een kostenrami­ng op te maken.”

Hoewel er maar een zevental huizen staat, gaat het over een lang stuk weg waarvan het wegdek moet worden afgeschraa­pt. Pas daarna kan er een nieuwe fundering en asfaltlaag komen. De kosten worden op 100.000 euro geraamd. Dat bedrag is te groot om in de huidige meerjarenp­lanning bij te schrijven, waardoor een grondige herstellin­g op zich laat wachten.

Volgens de schepen moet het herstel van de weg prioriteit krijgen in de komende meerjarenp­lanning. “Ondertusse­n blijven we de putten opvullen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium