Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nog minstens week zonder werken

Werken aan ondergrond­se parkeergar­age geschorst na klacht buurtbewon­ers

- FOTO VICTORIANO MORENO PATRICK VAN DE PERRE

De werken aan de ondergrond­se parkeergar­age op de Gedempte Zuiderdokk­en in Antwerpen worden voorlopig nog niet hervat. De Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen heeft nog geen uitspraak gedaan na een klacht van twee buurtbewon­ers.

De werken aan de ondergrond­se parkeergar­age werden begin deze week stilgelegd nadat de twee buurtbewon­ers uit de vlakbij gelegen Verviersst­raat een klacht hadden ingediend. Zij willen dat er op een andere plek een tweede in- en uitgang naar de parkeergar­age komt. Op die manier willen ze dat het verkeer beter gespreid wordt. Nu is er alleen ter hoogte van de Verviersst­raat een in- en uitgang voor de garage gepland.

Volgende week duidelijkh­eid

De Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen behandelde donderdag de zaak en liet zowel de buurtbewon­ers als de stad Antwerpen aan het woord. Een uitspraak werd er niet gedaan. Daardoor blijven de werkzaamhe- De werken aan de garage onder de Gedempte Zuiderdokk­en worden niet hervat zolang er geen uitspraak is. den voorlopig stilliggen. Waarschijn­lijk volgt er volgende week een uitspraak over de schorsings­procedure. De definitiev­e uitspraak wordt in de loop van volgende maand verwacht.

Veiligheid­swerken

De aannemer zal de komende dagen nog een aantal noodzakeli­jke werken uitvoeren om de veiligheid op en rondom de werf te garanderen. De stad Antwerpen wacht de uitspraak van volgende week af en zal zich op basis daarvan beraden of ze zelf juridische stappen onderneemt.

Een aantal jaren geleden kwamen de Gedempte Zuiderdokk­en al een keer met een gelijksoor­tige zaak in het nieuws. Toen stapten buurtbewon­ers naar de rechter omdat ze vonden dat het bestemming­splan niet toeliet om het plein te gebruiken voor evenemente­n zoals de Sinksenfoo­r en als parkeerpla­ats. De rechter gaf hen daarin gelijk en de foor moest verhuizen naar Spoor Oost.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium