Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Keerlus tram 9 niet voor deze legislatuu­r

Borgerhout en stadsbestu­ur in clinch over aanslepend dossier

- (evw)

Op de raadscommi­ssie werd duidelijk dat het dossier rond de aanleg van een nieuwe keerlus voor tram 9 in het slop zit. “Met dank aan het college van Borgerhout”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Die nieuwe keerlus zou worden geplaatst ter hoogte van de Gitschotel­lei-Drakenhofl­aan-Cruyslei en moest een oplossing bieden voor de onveilige verkeerssi­tuatie in de Boekenberg­lei-Dascottale­i. “Bovendien moet die keerlus eruit, willen we de districten- fietsroute afmaken”, zo legt schepen Kennis uit. “Maar telkens worden we tegengehou­den door Borgerhout. We zitten in een doodse fase. Ik ben het beu en wil het gevecht niet meer aangaan nu”, zegt Kennis. “Wel zullen we alles in gereedheid brengen en de plannen verder verfijnen om het project voor de Gitschotel­lei-Boekenberg­lei volgende legislatuu­r meteen weer op te kunnen pakken. Ook de gesprekken met de bewoners en de handelaars blijven gewoon lopen.”

Districtsv­oorzitster van Borger- hout Stephanie Van Houtven (sp.a) reageert verrast. “De afgelopen maanden hebben wij niets meer gehoord over dit project. Terwijl het aan de stad is om het initiatief te nemen om met alle partijen rond tafel te zitten. Ik denk eerlijk gezegd dat het plan absoluut nog niet rijp genoeg is om de schop al in de grond te steken. Het was geen gedragen plan. Ik vermoed dat de schepen tot dat inzicht is gekomen. Maar het zou hem sieren om dat toe te geven in plaats van in Borgerhout een zondebok te zoeken”, zegt Van Houtven. “Wij hebben op geen enkel moment gezegd dat we niet willen meewerken. Wel vinden we dat er nog te veel vraagteken­s rond het hele dossier hangen.”

De Deurnese districtsv­oorzitter Tjerk Sekeris (N-VA) betreurt het feit dat er maar geen oplossing komt voor de Boekenberg­lei. “De inwoners van deze straat kunnen hier absoluut niet met lachen. Er komt gewoon geen schot in de zaak. Dat er vanuit de buurt geen draagvlak was voor dit project is nonsens. Er was juist een breed draagvlak. Wij hebben de indruk dat het district Borgerhout tegen de coalitie op stadsnivea­u is en allerlei methodes gebruikt om de plannen van de stad tegen te werken. Maar we gaan ervan uit dat dit dossier tijdens de volgende legislatuu­r in orde komt.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? De Gitschotel­lei in Borgerhout.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De Gitschotel­lei in Borgerhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium