Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boer zkt. dichter

- (vw)

Acht gemeenten uit de Noorderkem­pen roepen inwoners op om een gedicht te schrijven over hun bloeiende land- en tuinbouwse­ctor.

Wuustwezel, Kalmthout, Hoogstrate­n, Brecht, Essen, Merksplas, Arendonk en Ravels slaan de handen in elkaar om hun sterke landen tuinbouwre­gio bekender te maken bij hun inwoners en bezoekers.

Elke inwoner kan tot en met 21 juni 2018 een gedicht indienen met als onderwerp een van de vijftien opgegeven landbouwge­wassen. De geselectee­rde gedichten worden voorgedrag­en door actrice Antje De Boeck en zijn raadpleegb­aar via infoborden over de verschille­nde gewassen.

De teelten zijn bieten, vlinderblo­emigen, aardappele­n, granen, aardbeien, gele mosterd, kolen, kersen, bloemstrok­en, schorsener­en, chrysanten, asperges, dahlia’s, pompoenen en kiwibes.

“In het verleden stonden inwoners dichter bij de landbouw dan nu en dat merken we”, zegt schepen van Landbouw van Wuustwezel, May Aernouts (CD&V). “Daarom is het belangrijk dat we samen werken aan een sterker draagvlak voor land- en tuinbouw en het platteland. We merken nog heel vaak dat mensen die voorbij landbouwve­lden fietsen of wandelen, vragen hebben bij de gewassen die er geteeld worden. Vandaar het idee om infoborden over deze gewassen te plaatsen. Door deze gedichteno­proep betrekken we de inwoners rechtstree­ks bij het onderwerp en geven we de infoborden een extra culturele dimensie.”

De oproep kadert binnen het project ‘Waddisda…op het veld’. De filmpjes van de gedichten kan u op de smartphone bekijken via de QR-code op de infoborden.

Gedichten kunnen tot en met 21 juni 2018 ingediend worden via info@rurant.be of per post aan RURANT, Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo

 ?? FOTO EPA ?? Dahlia.
FOTO EPA Dahlia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium