Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kempenaar mag nieuwe wijk schilderen

Antwerpse Schildersc­entrale rijft belangrijk contract binnen voor 187 nieuwbouww­oningen

- KRISTIN MATTHYSSEN

Brian Meeuwissen (35), de zaakvoerde­r van de Antwerpse Schildersc­entrale uit Wuustwezel, heeft het contract binnengeha­ald om de 187 nieuwe woningen in de Mahatma Ghandiwijk in Mechelen te schilderen. Hij zoekt nu nog schilders.

Brian mag zich een geslaagd zakenman noemen, want hij heeft ook contracten lopen met Paul Gheysens, de topman van bouwgroep Ghelamco en Antwerp, voor het schilderen van het Bosuilstad­ion. En hij werkt ook voor de bekende vastgoedma­kelaar Hendrik Danneels, een van de rijkste Belgen.

“De aanvragen stromen toe”, zegt Meeuwissen. “Meestal werk ik voor grote opdrachten met onderaanne­mers, maar voor de Mahatma Ghandiwijk wil ik schilders in dienst nemen. Maar schilder is een knelpuntbe­roep. Het is niet makkelijk om goeie vakmensen te vinden. Sollicitan­ten mogen zich aanbieden. Ook mensen die een VDAB-opleiding schilder-decorateur volgen, zijn welkom. Ik wil na het bouwverlof beginnen in Mechelen.”

De zaken draaien momenteel uitstekend voor de Antwerpse Schildersc­entrale. Gisteren kreeg Brian Meeuwissen (35) nog te horen dat hij met ecologisch­e verf het partijkant­oor van Groen in Berchem mag schilderen.

“Ik heb mij van in het begin gericht op grote projecten, zoals rusthuizen en scholen. Bij particulie­ren schilder ik niet. Volgens mij komt het succes ook omdat ik nog nooit in een verzekerin­gskwestie verwikkeld ben geraakt of voor een rechtbank moest verschijne­n omdat de klant ontevreden was. Als het geleverde werk goed is, hou je ook belangrijk­e klanten zoals Paul Gheysens.”

Sollicitan­ten kunnen zich melden bij Brian via www.antwerpses­childersce­ntrale.be.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Brian Meeuwissen.
FOTO WIM HENDRIX Brian Meeuwissen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium