Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sels dit weekend definitief in Astridpark?

Anderlecht hoopt transfer voor maandag af te ronden

-

Anderlecht wil dit weekend de komst van Matz Sels (26) afronden. Maandag moet de doelman zich melden bij de Rode Duivels en Anderlecht wil graag daarvoor al duidelijkh­eid.

Paars-wit heeft al een tijdje een persoonlij­k akkoord met Sels. Als het tot een deal komt met Newcastle, tekent de doelman, die afgelopen seizoen werd gehuurd van de Engelse club, voor vijf seizoenen. Vorige week was Luc Devroe al een keer in Engeland om te praten over de transfer van Sels. In die gesprekken kwam ook de naam van ex-Anderlecht­verdediger Chancel Mbemba (23) op tafel. Paars-wit wil de verdediger graag terughalen en door de twee dossiers aan elkaar te koppelen, hoopte het een extra troef in handen te hebben. Marc Coucke had deze transfers graag al afgelopen woensdag aangekondi­gd tijdens zijn State of the Union, maar vraag en aanbod lagen nog te ver uit elkaar. Daar hoopt paarswit dit weekend veranderin­g in te brengen. De club is van plan een versnellin­g hoger te schakelen en hoopt zeker over Sels – en als het kan ook over Mbemba – tegen maandag een akkoord te hebben. Anderlecht plant een bod op beide spelers, maar is ook bereid de dossiers van elkaar los te koppelen.

Het valt af te wachten of ze bij The Magpies nu wel akkoord gaan. Volgens Engelse bronnen wil Newcastle afwachten of Sels in de definitiev­e WK-selectie zit. Voor een Belgische WKganger kunnen ze immers een hogere transferso­m vragen. Daarom hoopt Anderlecht Newcastle – dat op zo’n 4,5 miljoen euro hoopt voor Sels – dit weekend al te overtuigen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium