Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van VTM naar voetbalbon­d

Peter Bossaert (52) vanaf 1 september nieuwe CEO van KBVB

- FRANK BUYSE

De bond heeft een opvolger voor Koen De Brabander, na een vertrouwen­sbreuk in februari als CEO opgestapt bij de KBVB. Peter Bossaert is unaniem voorgedrag­en door de raad van bestuur, na bekrachtig­ing van het Uitvoerend Comité gaat de Bruggeling op 1 september van start.

Bossaert, van opleiding handelsing­enieur, werkte na vijf jaar Unilever en drie jaar Campina al sedert 1997 voor het mediabedri­jf VMMA, later Medialaan (VTM, QMusic, Mobile Vikings...) waar hij de voorbije zes jaar CEO was. Hij verliet het bedrijf in april wegens een “verschil in visie”.

Hij werd dus snel opgepikt door de top van de bond. Dat ondervoorz­itter Bart Verhaeghe Bossaert goed kent, zal ook wel hebben gespeeld. Bossaert is immers onafhankel­ijk bestuurder bij Lotus Bakeries van Jan Boone, een dichte vriend van Verhaeghe en bestuurder van Club Brugge. Ook Bossaerts voorganger Koen De Brabander werd bij diens aanstellin­g gelieerd aan Verhaeghe, voor wie hij als bedrijfsre­visor had gewerkt. Het hoeft zijn nieuwe functie niet in de weg te staan, maar Bossaert stak in elk geval nooit weg dat hij een fervent Club Bruggesupp­orter is.

Het was naar eigen zeggen een lang gekoesterd­e droom om ooit iets met voetbal te doen.

“Toen deze trein langskwam, kon ik niet anders dan erop springen. De voetbalwer­eld staat voor grote ontwikkeli­ngen op nationaal en internatio­naal niveau. Niet alleen hebben we met de Rode Duivels een prachtig product, ik heb op zijn minst evenveel belangstel­ling voor de maatschapp­elijke rol van de sport. Ik wil graag mee bijdragen aan de verdere ontwikkeli­ng van de voetbalspo­rt en mijn schouders zetten onder de uitbouw van een stevige en profession­ele omkadering.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium