Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bölöni maakte een betere speler van mij”

Stallone Limbombe tekent bij Buffalo’s en neemt goedgemuts­t afscheid van Antwerp

- STEFAN SMET

Gisterenmi­ddag werd Stallone Limbombe voorgestel­d bij AA Gent. De 27-jarige flankaanva­ller verlaat na vier seizoenen Antwerp, maar blikt tevreden terug. “Ik ben Bölöni echt dankbaar”, sprak de Mechelaar, die in Gent een contract voor drie jaar onderteken­de.

“Ik heb vier mooie jaren beleefd bij Antwerp”, liet Stallone Limbombe geen twijfel bestaan over hoe hij finaal terugkijkt op zijn passage op de Bosuil. “Het is een moeilijke club om te slagen maar als je vervolgens dan toch mooie jaren beleeft, geeft dat een heel goed gevoel. Je voelde dit jaar al wel dat de nieuwe mensen een nieuwe weg wilden inslaan. Nu is dat verhaal definitief afgerond.”

“Ik had onlangs nog een goed gesprek met László Bölöni, waarbij we enorm veel hebben gelachen. Hij lachte toen ook smakelijk met die periode dat hij me terugzette naar het B-team; dat vond ik dan weer net iets minder tof”, grijnsde Limbombe, die in Gent zonder twijfel de concurrent­ie zal moeten aangaan met vaste waarden zoals Kalu en Simon. Tenzij beide Nigerianen hun transferdr­oom effectief werkelijkh­eid zien worden.

Vrijer onder Vanderhaeg­he?

In het systeem van Yves Vanderhaeg­he krijgen flankspele­rs heel veel verantwoor­delijkheid maar tegelijk genieten ze ook heel veel creatieve vrijheid, een wetenschap die Limbombe wel weet te smaken. “Toch speelde dat niet meteen een rol in mijn keuze voor AA Gent”, aldus de voormalige jeugdspele­r van de Buffalo’s.

“Toen ik deze club destijds verliet, maakte ik de enige foute keuze in mijn loopbaan. Bob Peeters, met wie ik had samengewer­kt bij de beloften, wilde me meenemen naar Cercle Brugge maar ik koos toen voor PSV. Ik kwam er echter in een club terecht waar het bulkte van het talent: zo liepen er toen ook al jongens als Bakkali en Depay rond. Daar was ik niet klaar voor. Maar nu kom ik terug bij de Buffalo’s, en dat voelt toch als thuiskomen.”

“Ik hoop hier voldoende speelkanse­n te krijgen. Ik had een goed gesprek met de coach en kijk er ook enorm naar uit om Europees te spelen. Ik voel me echt klaar voor deze stap, en deze club is zelf ook enorm geëvolueer­d. Vergis je niet, hier zal ik ook moeten verde- digen, net zoals ik van Bölöni ook mijn defensieve taken moest uitvoeren. Hij leerde me ook meer diepgang in mijn spel te leggen en niet altijd in de bal te komen. Hij maakte een betere speler van mij, ik ben hem echt dankbaar voor het afgelopen seizoen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Stalone gisteren bij zijn voorstelli­ng in de Ghelamco Arena.
FOTO BELGA Stalone gisteren bij zijn voorstelli­ng in de Ghelamco Arena.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium