Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen binnen drie jaar naar eerste provincial­e”

Kurt Gessner volgend seizoen trainer bij ’s Gravenweze­lSchilde

- WALTER PEERSMANS

Kurt Gessner wordt volgend seizoen de trainer van ’s Gravenweze­l-Schilde. Hij komt over van Ranst en volgt Johan Lauryssen op, die bij Hoogstrate­n het sportieve roer in handen neemt. Patrick Van Camp blijft op post als assistent. “Ik ga me hier uitstekend thuisvoele­n”, zegt Gessner.

Dat Gessner bij ’s Gavenwezel­Schilde is aangesteld, is best een verrassing. “Ik had bij Ranst een goed seizoen achter de rug”, zegt hij. “We waren op een degelijke vijfde plaats gefinisht.” Niets deed dan ook een overgang vermoeden. Maar toen Mathias Lauwers, zoon van Ranstvoorz­itter Rudy Lauwers, bij Ranst de post van trainer ambieerde, wilde Gessner hem niets in de weg leggen. “Ik sollicitee­rde dan bij ’s Gravenweze­l-Schilde en ging de strijd aan met zeventien concurrent­en. Ik had goede gesprekken en zat al snel op één lijn met het bestuur van ’s Gravenweze­lSchilde, dat voor mij koos.”

Geen haast

De club legt de lat volgend seizoen niet al te hoog: promotie is geen must. “Daar werd vorig seizoen wel op gespeculee­rd, maar het lukte niet. Zowel ikzelf als het bestuur wil hogerop, maar we gaan niets overhaaste­n”, stelt Gessner. “We zullen voortaan meer met de eigen jeugd werken. De promotie naar eerste provincial­e blijft een doel, maar daarvoor geven we ons drie jaar de tijd. Om dat te realiseren, heb je wel wat geluk nodig. Zo mogen er niet te veel belangrijk­e jongens gebles- seerd geraken en heb je in het team de juiste beleving nodig. Ik wil een ploeg zien die er elke week opnieuw voluit voor wil

gaan. Ik ken de provincial­e reeksen goed en zal me uitstekend thuisvoele­n.”

 ?? FOTO SMB ?? Kurt Gessner op archiefbee­ld: “We gaan bij ’s Gravenweze­l-Schilde meer met de eigen jeugd werken.”
FOTO SMB Kurt Gessner op archiefbee­ld: “We gaan bij ’s Gravenweze­l-Schilde meer met de eigen jeugd werken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium