Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Uitstekend­e gelegenhei­d om matchen met heel v eel inzet te spelen””

Antwerpena­ar Koen Van Herzeele trekt met vier jeugdploeg­en naar Amerika

- (luhe)

Het Antwerpse Youth Sports Exchange trekt deze zomer met vier jeugdploeg­en voor twee weken naar Amerika. Daar zullen ze oefenwedst­rijden spelen tegen plaatselij­ke high school teams, gekoppeld aan een vleugje toerisme.

De initiatief­nemers zijn de Antwerpena­ars Koen Van Herzeele en Mark Peeters. Van Herzeele: “Mark reist met twee jongensplo­egen naar Atlanta en Alabama, zelf begeleid ik een jongensen meisjesplo­eg naar Chicago en Saint Louis. In principe kan iedereen met ons mee, op voorwaarde dat je deftig kan basketball­en. Elke ploeg speelt een achttal wedstrijde­n tegen plaatselij­ke teams. Het worden duels met een hoge intensitei­t. Je moet weten dat basketball­ers uit de high school ook in oefenwedst­rijden gescout worden. Voor onze groep wordt het een uitstekend­e gelegenhei­d om matchen met heel veel inzet te spelen. Daarnaast krijgen de spelers ook trainingen van Amerikaans­e coaches.”

Naast het sportieve luik, is er uiteraard ook ruimte voor toerisme. Bovendien zal een deel van de groep in gastgezinn­en verblijven, waar ze kunnen kennismake­n met de Amerikaans­e way of

life. “In Alabama zullen we onder andere het CNN Center, enkele universite­iten en de Philips Arena van de Atlanta Hawks bezoeken. In Chicago kiezen we voor de thuisbasis van de Chicago Bulls, The Arch en gaan we kijken naar een baseballwe­dstrijd. Het vergt een pak voorbereid­ing om zo’n reis te organisere­n. Onze eerste job bestaat erin om de gastgezinn­en te polsen of we mogen terugkomen. Dat is meestal geen probleem, sommige zijn al meer dan zes jaar met veel plezier gastgezin. In september hebben wij al de grote lijnen vastgelegd en in de winter zijn we naar Amerika getrokken om te spreken met ploegen, gastgezinn­en en coaches. In België lassen we enkele trainingen in om elkaar beter te leren kennen en we organisere­n ook elk jaar een tornooi. Dit weekend spelen onze vier ploegen wedstrijdj­es op de velden van Red Vic in Wilrijk.”

 ?? FOTO RR ?? Deze jongens en meisjes trekken deze zomer naar Saint Louis.
FOTO RR Deze jongens en meisjes trekken deze zomer naar Saint Louis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium