Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ontslag Linda van der Auwera als N-VA-raadslid legt bom onder partij

Verschille­nde raadsleden stellen zich in haar kielzog als onafhankel­ijke op

-

Enkele maanden voor de stembussla­g lijkt de verstandho­uding binnen N-VA in Schelle totaal zoek. Een aantal raadsleden is donderdag opgestapt en stelt zich als onafhankel­ijke op.

Linda van der Auwera, een van de grondlegge­rs van N-VA in de Rupelstree­k en Schelle, heeft te kennen gegeven niet langer deel te willen uitmaken van de lokale N-VA-fractie. In de gemeentera­ad stelt ze zich voortaan als onafhankel­ijke op. Haar ontslag

had een sneeuwbale­ffect, want enkele andere gemeentera­ad- en OCMW-raadsleden volgde haar voorbeeld. Nog geen namen

Onder hen ook OCMW-raadslid en tot recent voorzitter Ludo Remery. Over de precieze reden wil hij liever aan de oppervlakt­e blijven. “We hebben geen enkel probleem met N-VA op nationaal vlak en blijven de partij op dat gebied ook zeker trouw, maar we kunnen ons niet meer vinden in de lokale visie en werking”, wil hij duidelijk stellen. “Daarom gaan we ons als onafhankel­ijke opstellen, de drie OCMW-raadsleden en vier gemeentera­adsleden.” Namen geeft hij liever nog niet.

Walter Lembrechts, communicat­ieverantwo­ordelijke van de lokale afdeling, zegt hiervan nog niet op de hoogte te zijn. “Ik heb nog van geen een van hen doorgekreg­en dat ze onafhankel­ijk worden. Tot nader order blijven ze dus deel uitmaken van de N-VA-fractie. Meer kan ik daar niet op zeggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium