Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rupelstree­k krijgt eigen versie van springkast­elenfestiv­al voor groten

Volwassene­n kunnen aan Sint-Bernardusa­bdij losgaan op springkuss­en van 1.000 vierkante meter

- www.jumpforjoy.fun

Springkast­elen zijn alleen voor kinderen, hoezo? Na Antwerpen krijgt nu ook de Rupelstree­k met Jump for Joy een eigen versie van een springkast­elenfestiv­al exclusief voor volwassene­n. Met een gigantisch springkuss­en van maar liefst 1.000 vierkante meter als blikvanger.

Op zaterdag 2 juni zal de weide voor de Sint-Bernardusa­bdij omgetoverd worden tot een groot speelparad­ijs waar iedereen vanaf 18 jaar het kind in zich helemaal kan loslaten. In het totaal staan er een dertigtal springkast­elen in allerlei vormen en kleuren, storm- en hinderniss­enbanen en vrije val-attracties opgesteld. Kinderen zijn niet toegelaten.

Vorig jaar bewees het succes van SummerBoun­ce in Antwerpen, dat eind juni een vervolg krijgt, al dat het kind dat in ieder van ons schuilt hier best wel voor te vinden is. De ‘primeur’ van ‘het grootste springkuss­en ter wereld’, waarmee SummerBoun­ce dit jaar ook als blikvanger uitpakt, moeten ze in Antwerpen echter aan de Rupelstree­k laten. Enkele weken voor het springgewe­ld in de stad los- barst, heeft het publiek het kussen van 1.000 vierkante meter al kunnen uittesten aan de abdij.

Ook voor organisato­r Percy Bulteel (31) is het een soort van testcase. “Ik ben afkomstig uit

Aartselaar en heb de periode van Casa Blanca in Hemiksem meegemaakt. Daar denk ik nog

vaak met heimwee aan terug en ik liep daarom al enkele jaren met het idee rond om in de Ru- pelstreek opnieuw een muziekfest­ival te organisere­n. Maar evident is dat niet. Tot ik op het concept van het springkast­elenfestiv­al stuitte. Het is komen overwaaien uit Nederland en slaat blijkbaar hier ook aan. Ik vind de combinatie van fun en muzikale omlijsting door dj’s alvast een vernieuwen­d en verfrissen­d idee om uit te proberen en te zien hoe dit in de toekomst kan evolueren. Misschien kan er dan ook wel een dag voor de kinderen bij komen”, vertelt hij.

Voor de muzikale opluisteri­ng zorgen onder meer dj F.R.A.N.K, Partyshake­rz en dj Ward (I love the 90’s). Een aantal foodtrucks stilt de honger en voedt de energie om te springen.

Jump for Joy vindt plaats van 14 tot 1u. Tickets kosten 28,5 euro in voorverkoo­p en 32 euro aan de kassa.

Percy Bulteel

Organisato­r

‘‘Misschien kan er volgend jaar wel een dag voor de kinderen bijkomen.’’

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Het succes van SummerBoun­ce in Antwerpen bewees al dat het kind in ieder van ons best wel van wat springen houdt.
FOTO JAN VAN DER PERRE Het succes van SummerBoun­ce in Antwerpen bewees al dat het kind in ieder van ons best wel van wat springen houdt.
 ?? FOTO BAR ??
FOTO BAR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium