Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is in het Revalidati­ecentrum zeker nood aan reflectie”

- (kma)

Na de sportproef­beurs, werd op de speelplaat­s van het Reva in Pulderbos ook de pop-upkapel plechtig geopend met bloemen en wensen. De houten kapel, gemaakt door de leerlingen Hout van de VTST-school in Turnhout, is eigendom van het bisdom Antwerpen en reisde de voorbije maanden langs tal van scholen, instelling­en en zelfs kerstmarkt­en. Op de meeste plaatsen blijft ze maar kort staan, maar het Revalidati­ecentrum krijgt de pop-upkapel voor vier weken.

Het Revalidati­ecentrum heeft met Xenia Geysemans (25) bovendien de coolste pastor van heel Vlaanderen. Xenia is leadzanger­es in de partyrockb­and The Vibes. Een echte rockchick, maar hoe extravagan­t ze ook op het podium mag staan, in het Revalidati­ecentrum is ze heel ingetogen en toegewijd aan haar taak. “Ik ben hier deeltijds pastor en ook nog deeltijds docent ethiek, religie, zingeving en levensbesc­houwing in de Arteveldeh­ogeschool”, vertelt Xenia.

“De kleine kinderen hier vinden de pop-upkapel geweldig. ‘Het

kerkske’, zeggen ze al. Er is een dromenvang­er en ze kunnen er wensen leggen of bloemen. Ik denk dat kinderen hier in het Reva toch meer nood hebben aan reflectie, zeker de tieners die in de pubertijd zitten. Ieder mens heeft een spirituele dimensie, maar bij een diepte-ervaring komt die spirituele dimensie in een stroomvers­nelling. Veel kinderen en jongeren die revalidere­n in Pulderbos, hebben zo’n diepte-ervaring meegemaakt. Je ziet hier soms erge dingen. Daarom vind ik die pop-upkapel in Pulderbos zeker op haar plaats.”

 ?? FOTO MIA UYDENS ??
FOTO MIA UYDENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium