Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De brief van Donald Trump

Beste meneer de voorzitter

-

Wij appreciëre­n heel hard de tijd, geduld en inspanning­en die u geleverd heeft voor onze recente onderhande­lingen en gesprekken over de topontmoet­ing waar beide partijen al heel lang aan werken en die plaats zou vinden op 12 juni in Singapore. Wij wisten dat de meeting was aangevraag­d door Noord-Korea, maar dat was voor ons niet van belang. Ik keek er heel hard naar uit om u daar te ontmoeten. Helaas, gezien de hevige woede en openlijke vijandighe­id in uw meest recente verklaring, vind ik het op dit moment ongepast om die lang geplande bijeenkoms­t te houden. Deze brief dient om te melden dat de top in Singapore, in het belang van beide partijen maar in het nadeel van de wereld, niet zal doorgaan. U spreekt over uw nucleaire capaciteit, maar die van ons is zo massief en krachtig dat ik God aanbid opdat we ze nooit zouden moeten inzetten. Ik voelde dat we een prachtige dialoog aan het opbouwen waren, maar uiteindeli­jk is het enkel de dialoog die telt. Ik kijk er erg naar uit om u op een dag te ontmoeten. Ondertusse­n wil ik u bedanken voor de vrijlating van de gijzelaars die nu thuis zijn bij hun families. Dat was een mooi gebaar dat we heel erg appreciëre­n. Als u van gedachten verandert over deze uiterst belangrijk­e top, aarzel dan alstublief­t niet om mij te bellen of te schrijven. De wereld, en Noord-Korea in het bijzonder, heeft een geweldige kans gemist op blijvende vrede, grote voorspoed en welvaart. Deze gemiste kans is echt een somber moment in de geschieden­is. Hoogachten­d Donald Trump

 ?? FOTO'S EPA-EFE ?? De herdenking­smunt die al geproducee­rd was voor de historisch­e ontmoeting werd in afslag aangeboden. De webshop van het Witte Huis crashte alvast onder de massale belangstel­ling.
FOTO'S EPA-EFE De herdenking­smunt die al geproducee­rd was voor de historisch­e ontmoeting werd in afslag aangeboden. De webshop van het Witte Huis crashte alvast onder de massale belangstel­ling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium