Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw hinder door werken aan Kennedytun­nel

-

Nu ook de lichtarmat­uren boven de linker- en middenrijs­trook van de Kennedytun­nel er slechter aan toe blijken dan eerst gedacht, wordt dit weekend opnieuw gewerkt. “Er zal hinder zijn”, luidt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

In de Kennedytun­nel wordt ook dit weekend nog gewerkt. Vrijdagoch­tend moesten in de druk bereden tunnel opnieuw even twee rijstroken worden afgesloten voor een dringende herstellin­g aan de lichtarmat­uren. Problemen met diezelfde armaturen hadden eerder deze maand al tot gevolg dat er rond de Kennedytun­nel nog meer file stond dan anders. De armaturen dreigden naar beneden te komen en er moesten ook toen al rijstroken worden afgesloten voor noodherste­llingen. In eerste instantie werd alleen de verlichtin­g boven de rechterrij­stroken aangepakt. Die was het dringendst. Nu blijkt dat ook links en in het midden sneller actie nodig is.

“De geplande herstellin­gen op 4 en 5 juni zijn nu naar voor geschoven”, zegt Jef Schoenmaek­ers, woordvoerd­er van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Hoewel de werken ’s nachts gepland staan, wordt toch enige hinder verwacht. Afgelopen nacht (tot 8u vanmorgen) werd er al gewerkt in de koker van de tunnel richting Gent. “Tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt tussen 20u en 6u gewerkt in de tunnelkoke­r richting Nederland”, legt Schoenmaek­ers uit. “Als het nodig is wordt ook in de nacht van zondag op maandag van 22u tot 6u nog in beide tunnelkoke­rs gewerkt.” AWV verzekert dat er nooit in de twee tunnels gelijktijd­ig gewerkt wordt. Tijdens de werken moet het verkeer in de koker waar gewerkt wordt telkens over één rijstrook rijden. Overdag blijft de Kennedytun­nel gewoon open.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium