Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alweer CD&V’er op lijst N-VA

Marc Elseviers na drie jaar weer in politiek

- MARC WOUTERS

Na een onderbreki­ng van drie jaar stapt Marc Elseviers (52) opnieuw in de politiek. Tot 2015 was hij Ekers districtss­chepen voor CD&V, in oktober komt hij op voor N-VA.

Marc Elseviers heeft altijd een goed contact gehad met de huidige districtsb­urgemeeste­r Koen Palinckx. Palinckx stapte zes jaar geleden al over van CD&V naar N-VA. “Op een bepaald moment zijn we aan de praat geraakt, zonder de bedoeling opnieuw in de politiek te stappen”, steekt Marc Elseviers van wal.

Elseviers is een bezige bij in de plaatselij­ke gemeenscha­p. In een vorig leven was hij onder meer voorzitter van de wijkwerkin­g Mariaburg en ondervoorz­itter van de cultuurraa­d. “Ik wil iets betekenen voor de mensen”, zegt hij. “Palinckx heeft mij echt niet moeten overhalen om opnieuw in de politiek te stappen. Hij beloofde me ook geen mandaat.” Elseviers duwt de N-VA-lijst en moet dus op eigen kracht zijn plaats veroveren.

Drie jaar geleden stopte Elseviers onverwacht met politiek. “Ik kon toen onmogelijk mijn werk als leerkracht verzoenen met mijn taak als districtss­chepen. Ik was bevoegd voor mobiliteit, jeugd, onderwijs en gezin.” Zonder met de vinger te wijzen naar CD&V, had Elseviers het gevoel dat hij als enige lid in de raad niet voldoende door zijn achterban gesteund werd. “Bij N-VA voel ik mij nu al gesteund en dat heeft de doorslag gegeven.”

Ekeren telt momenteel negentien raadsleden, waarvan negen N-VA’ers. Na de gemeentera­adsverkiez­ingen worden de Antwerpse wijken Rozemaai, Schoonbroe­k, Leugenberg en Edison bij het district Ekeren gevoegd. De grenscorre­ctie levert drie extra zetels op.

Elseviers is trouwens niet de enige die de overstap maakt van CD&V naar N-VA. Ook in Borgerhout stapte de CD&V-lijsttrekk­er, Eva Van Keer, over. Zij krijgt bij N-VA in haar district de derde plaats.

 ?? FOTO W&F ?? Marc Elseviers.
FOTO W&F Marc Elseviers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium