Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alle remmen los voor de blok

Stressfact­or Live met topdj’s laat leerlingen VTI uit hun dak gaan

- KRISTIN MATTHYSSEN

De examens beginnen binnen twee weken, maar het VTI van Zandhoven gooide vrijdag nog even alle remmen los tijdens Stressfact­or Live. 5napback, Falcon en Mark With a K kwamen draaien. Jongeren van het Reva waren vips.

Een twintigtal scholen in Vlaanderen was geselectee­rd voor Stressfact­or. “De leerlingen mochten zelf de artiesten kiezen”, zegt Yari Ceulemans (18), die samen met medeleerli­ngen en leerkracht­en Sven De Clerck, Kris Verstappen en Kaat Vennekens de organisati­e deed. “Alcohol is verboden.”

De leerlingen van het secundair onderwijs van het Revalidati­ecentrum Pulderbos waren als vips uitgenodig­d. Ze kwamen met 25 jongeren en leerkracht­en. “Ik kan hier van genieten”, zegt Kenneth Andries (19) uit Houtvenne, die revalideer­t na een longtransp­lantatie. Hij verblijft al drie jaar in het Reva. “Ik ga soms naar optredens van mijn broer kijken, deejay Anera. De muziek zou ietsje stiller mogen staan, al zijn er wel oordopjes. Ik ga hier zeker over bloggen.” Ook de ongeboren baby’s van de hoogzwange­re leerkracht­en Kaat Vennekens (26), Stephanie Engelen (29) en Julie De Ceulaer (28) kregen al een dancebad. Kaat bevalt in juni, Julie en Stephanie in augustus. Een babyboom in het leerkracht­enkorps van het VTI dus. Vrijdag raakte ook bekend dat Nest Schryvers uit Zoersel en Sander Loos uit Borsbeek een prijs wonnen met de wedstrijd van de Vlaamse Houtproef.

 ?? FOTO'S MIA UYDENS ?? Kenneth Andries was vip.
FOTO'S MIA UYDENS Kenneth Andries was vip.
 ??  ?? 5napback. Er waren frisdrank en alcoholvri­je cocktails.
5napback. Er waren frisdrank en alcoholvri­je cocktails.
 ??  ?? Hoogzwange­re Kaat, Stephanie en Julie.
Hoogzwange­re Kaat, Stephanie en Julie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium