Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stijn Vreven volgt Marc Brys op als coach van Beerschot Wilrijk

Stijn Vreven tekent contract voor twee seizoenen als nieuwe T1 van Beerschot Wilrijk

- HUGO FRET

Beerschot Wilrijk heeft zijn nieuwe coach te pakken. Nog geen week nadat Marc Brys en zijn voltallige staf hun handtekeni­ngen plaatsten onder een driejarig contract bij Sint-Truiden, stelde de Antwerpse club gisteren - zoals eerder deze week aangekondi­gd in uw krant Stijn Vreven voor. “Ik wil hier een ‘wij-gevoel’ creëren.”

Vreven tekende - zoals verwacht een contract voor twee seizoenen op het Kiel. Wat niet onmiddelli­jk verwacht werd, is dat de nieuwe T1 geassistee­rd zal worden door een tiental assistente­n en specialist­en. Onder hen enkele klinkende namen, zoals Will Still, Frank Dauwen en Karim Bachar.

“Ik ben superblij en fier dat ik coach van Beerschot Wilrijk mag worden”, zei Vreven, omringd door zijn stafleden. “Ik heb twee sterke seizoenen achter de rug bij NAC (Nederlands­e hoogste afdeling, red.). Na mijn afscheid in Breda was het niet zozeer mijn zorg dat ik geen nieuwe club meer zou vinden, maar wel dat ik geen club zou vinden met dezelfde passie. Want geloof me: zo zijn er niet veel.”

Beerschot Wilrijk heeft dat wél, toch?

“Absoluut! Het is een van de roemrijkst­e clubs van België. Hier vind ik die beleving, dat fanatieke terug. Dat er-voluit-voor-willen-gaan-gevoel. Op het Kiel valt altijd wel iets te beleven. Dat past bij mij.”

Dat je met Beerschot Wilrijk in 1B uitkomt, deed je niet twijfelen?

“Ik was zeker niet van plan om op de eerste de beste kar te springen die voorbij zou komen. Na die twee goede jaren bij NAC Breda wilde ik geduld opbrengen en wachten tot er zich een club zou aandienen die me lag. Ik zat zeker niet te wachten op een club uit 1B, maar wél op Beerschot Wilrijk. Toen ik door de club gecontacte­erd werd, heb ik niet lang getwijfeld. Veel coaches zouden hier graag trainer willen worden, daar ben ik van overtuigd. Deze kans komt voor mij op het meest gepaste moment. Ik ben erg trots dat de mensen van Beerschot Wilrijk aan mij gedacht hebben.”

De Proximius League is wel een speciale competitie...

“Dat 1B niet de meest leuke of de meest sexy competitie is, daarover is iedereen het wel eens, denk ik. Maar de formule is nu eenmaal wat ze is. Het is aan ons om ernaar te handelen.”

Ook de ambities schrikken jou niet af?

“Integendee­l. Ik hou daarvan. Zo snel mogelijk promoveren naar 1A, dat is het doel waar we naartoe werken. Ik heb de voorbije dagen diepgaande en interessan­te gesprekken gevoerd met sportief directeur Jan Van Winckel, maar ook met Francis Vrancken en Luc Neefs van DCA. En met de voorzitter, Eric Roef. Zelfs Prins Abdullah Bin Mossaad belde me op. Ik ken het DNA van de club nu echt wel. De supporters houden van verzorgd en aanvallend voetbal, gekruid met de nodige passie. Beerschot, dat is Rik Coppens, Juan Lozano en Hernan Losada. Naar dat alles wil ik streven.”

Ooit al gewerkt met zo een brede staf?

“In België is dit misschien niet de gewoonte, maar bij NAC Breda kon ik ook rekenen op een brede staf. Donderdag werden we met zijn allen uitgenodig­d bij directeur Francis Vrancken, voor een gezellige barbecue in een mooie en rustige omgeving. Zo kregen we ook de kans om elkaar beter te leren kennen. Ik moet zeggen dat het meteen klikte. De staf is samengeste­ld uit mensen met kwaliteite­n en met bepaalde profielen. Het is nu aan ons om perfect samen te werken. Met de mensen die hier aanwezig zijn, hebben we haast geen excuses meer om straks niet te presteren. Wat ik vooral heb geleerd, is dat samenhorig­heid in alle omstandigh­eden van het grootste belang is om succesvol te kunnen zijn in het voetbal. Ik wil dan ook een ‘wij-gevoel’ creëren. De staf met de spelers, het bestuur en de supporters. Lukt dat, dan kan je veel bereiken.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium