Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet Giants Antwerp begint vandaag aan missie ‘titelfinal­e’

Telenet Giants Antwerp begint vanavond in Lotto Arena aan play-offs met duidelijke doelstelli­ng: de eerste titelfinal­e in 18 jaar

- PATRICK CEULEMANS

Zou het deze keer eindelijk lukken voor Telenet Giants Antwerp? Kwalificee­rt de ploeg van Roel Moors zich voor het eerst in achttien jaar voor de titelfinal­e? Oké, sindsdien wonnen de Giants een keertje de Beker van België, stond het nog driemaal in de finale en veroverde het tweemaal de Supercup. Maar een titelfinal­e, dat zat er niet meer in. “We mogen ons niet laten verrassen door Kangoeroes.”

Mogen we ons verwachten aan een finale tussen Telenet Giants Antwerp en Oostende?

Roel Moors: “Heel graag, maar zover is het bijlange nog niet, hé. Laten we vooral niet gaan zweven en met de juiste focus aan de play-offs beginnen.”

Te beginnen met de kwartfinal­e tegen Kangoeroes. Jullie pakten dit seizoen 4 op 4 tegen Willebroek. En Defraigne stapt na dit seizoen op...

“Geloof me, dat maakt hen net gevaarlijk. Zeker in een eerste wedstrijd van de play-offs. Zij spelen uit, hebben niets te verliezen en zijn de underdog. Dit is een nieuwe competitie, iedereen begint weer van nul.”

Je hebt een jonge ploeg. Schuilt daar het gevaar?

“Een gevaar zou ik het niet noemen, wel een factor die we in het oog moeten houden. Thomas Akyazili, Hans Vanwijn, Ismael Bako, Paris Lee en Moses Kingsley zijn inderdaad jonge spelers en hebben nauwelijks ervaring met play-offs, laat staan met een titelfinal­e. We moeten hen op de juiste manier blijven begeleiden en hen behoeden voor overconcen­tratie.”

Kapitein Jason Clark is er opnieuw bij.

“Wat ben ik blij dat hij terug is! En na twee maanden blessurele­ed haalt hij meteen weer zijn niveau. Hij is hard blijven werken aan zijn conditie, dat loont. Hij heeft honger. Ik vond dat hij vorige week zijn ‘MVP’-niveau van vorig seizoen haalde.”

Ook Tremmel Darden heeft tonnen ervaring natuurlijk.

Op zijn 36e heeft hij minder impact op

het parket, maar zijn palmares (Darden speelde bij meerdere Europese topclubs,

red.) en zijn profession­ele ingesteldh­eid zijn een geschenk. Hij praat veel, geeft advies in de kleedkamer en vooral ook tijdens de match. In de slopende playoffs is zijn routine van goudwaarde.”

Telenet Giants Antwerp lijkt er klaar voor.

“Als we fit blijven, denk ik dat we niemand hoeven te vrezen. In de reguliere competitie hebben we driemaal gewonnen van Bergen en Okapi Aalstar en tweemaal van Charleroi en Oostende. Een mooi parcours tegen de toppers, én een knappe tweede plaats in de stand. Al verwacht ik wel een scherper Oostende in de play-offs. Maar laten we eerst focussen op Kangoeroes Willebroek. Een verrassing vermijden, is een must.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO'S GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ?? Roel Moors, de coach van de Giants, is blij dat Jason Clark (midden) weer van de partij is.
FOTO'S GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Roel Moors, de coach van de Giants, is blij dat Jason Clark (midden) weer van de partij is.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium