Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Commerciee­l directeur Marc Faes na 15 jaar ontslagen

-

Opschuddin­g bij KV Mechelen. Commerciee­l directeur Marc Faes, die sinds de vereffenin­g in 2003 in dienst was, werd gisteren ontslagen.

De 49-jarige Faes waakte 15 jaar lang vooral over het commerciël­e en speelde een belangrijk­e rol in de heropbouw van de club. In januari 2017 werd hij fulltime algemeen manager en trok hij heel veel naar zich toe, ook het sportieve. Dat de club een jaar later een nv werd en hij plots nieuwe bazen kreeg, was niet evident. Het klikte nooit echt met Olivier Somers en de andere nieuwe aandeelhou­ders, die qua sponsoring nog wat hoger mikken. En dus kwam zijn ontslag niet als een complete verrassing. Wel als een mokerslag voor hemzelf en vele oudgediend­en, aangezien Faes graag gezien was bij Malinwa. “De situatie was de laatste maanden inderdaad niet optimaal, dus enerzijds heb ik er begrip voor. Anderzijds betreur ik dit, want Marc is toch iemand met geelrood bloed en heeft vele jaren het beste van zichzelf gegeven”, zegt voorzitter Johan Timmermans.

Nieuwe bazen, nieuwe wetten

Het is zoals bij Anderlecht en Marc Coucke: nieuwe bazen, nieuwe wetten, nieuwe mensen. Faes had momenteel het bouwprojec­t in handen, iemand anders zal dat vanaf maandag op zich nemen. De leden van zijn commerciël­e cel krijgen ook meer verantwoor­delijkhede­n. Reageren deed Faes kort via Facebook. “Ik ben toch blij dat ik 15 jaar lang mijn steentje kon bijdragen. Ik wil alle fans en partners, maar vooral mijn team van medewerker­s en vele vrijwillig­ers een laatste keer bedanken.”

 ?? FOTO STIJN VAN DE SANDE ??
FOTO STIJN VAN DE SANDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium