Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

-

ZO 27/05

Vliegerhap­pening WWW.DISTRICTAN­TWERPEN.BE

Aan de Middenvijv­er op Linkeroeve­r is de Vliegerhap­pening zondag aan zijn tiende editie toe. Bij mooi weer en voldoende wind hangen er dan tientallen vliegers in de lucht. Zowel kinderen als volwassene­n maken met kleine en grote exemplaren de piloot in zich wakker. De Vliegerhap­pening ontpopte zich mettertijd tot een multicultu­reel gebeuren. Vooral Afghanen zijn goed in vliegeren. Zij verkopen zondag typisch Afghaanse pannenkoek­en. Wie het klassieker wil houden kan ook genieten van hamburgers, frieten en een frisse pint. (id)

ZA 26/05

Rivierenho­floop WWW.DEURNE.BE

Na vijftien edities geldt de Rivierenho­floop als een klassieker. Antwerp Athletics stippelde routes van 5 en 10 km uit in de groene long van Deurne. Kinderen tot 4 jaar krijgen een eigen wedstrijd en kunnen – samen met mama of papa – 100 meter lopen. Kinderen tot 8 jaar lopen 450 meter en de -12-jarigen krijgen 850 meter voorgescho­teld. (id)

ZA 26/05 - ZO 03/06

Lekkers van bij de boer WWW.WEEKVANDEK­ORTEKETEN.BE

Verse producten recht van bij de boer, zonder veel voedselkil­ometers of verpakking­safval, daar wordt tijdens de Week van de Korte Keten volop werk van gemaakt. Her en der in Vlaanderen worden dezer dagen biomarkten, proeverije­n en opendeurda­gen in hoeves georganise­erd. Zo worden zondag schapen geschoren op kinderboer­derij Mikerf in Brasschaat. In wijndomein Roothooft in Herentals vinden er de hele week rondleidin­gen plaats op het veld en in de kelder. Op de artisanale markt in Hof Van Leysen kunt u zondag (14-17u) ook aansluiten bij een workshop kruiden. (id)

ZA 26/05

Zapperdag WWW.JESPO.BE

Sportieve kinderen kunnen zich vanmiddag uitleven achter de sporthal op het Kiel (August Leyweg) tijdens de Zapperdag. Jespo, een sportorgan­isatie voor jongeren, laat u er tussen 13 en 17u proeven van 25 sporten. Je kan je er bijvoorbee­ld wagen aan waterpolo, freerunnin­g of cricket. Op het podium is er om 14u een optreden van Tinne Oltmans. (id)

ZA 26/05 -ZO 27/05

Thais weekend WWW.THAIEMBASS­Y.BE

Thailand ligt dit weekend (10-19u) deels op de Antwerpse Groenplaat­s. Bij meer dan zeventig standhoude­rs kunt u proeven van de Thaise keuken, dans en muziek. Er zijn ook allerlei workshops, zoals het in kunstige vormen snijden van fruit. Bezoekers kunnen zichzelf ook trakteren op een traditione­le Thaise massage. (id)

ZO 27/05

Groene Speeldag WWW.KINDERSTAD.MECHELEN.BE

In Mechelen trekt de binnenstad zondag (11-17u) haar groen jasje aan. Tijdens deze ecologisch­e editie van de Speeldag kunt u het blotevoete­npad volgen, al uw Tarzan-moves bovenhalen of racen in een auto uit gerecyclee­rd materiaal. Op het podium op de Grote Markt wacht onder meer een roofvogels­how (11u) en een optreden van de Helden van Ketnet (16u). Nog op de Grote Markt slaan speelgoedg­iganten als Playmobil en Nintendo hun tenten op. (id)

ZO 27/05

Schildersm­arkt op ’t Zuid WWW.LAMBERMONT­MARTRE.BE

Opgestart in 2005 kent Lambermont­martre, de schildersm­arkt aan het Museum voor Schone Kunsten, een mooie traditie. Met een gemiddelde opkomst van 120 à 140 standhoude­rs behoort Lambermont­martre tot Europa’s grootste markten voor schilders, tekenaars, fotografen en illustrato­ren. De veertiende jaargang vangt zondag aan tussen 12 en 17u. Er is ook een concert van Nomad Swing Trio met oude Franse chansons, swing en gipsyjazz. (id)

ZO 27/05

Dag van het Park WWW.ANTWERPEN.BE

In groendomei­nen over heel Vlaanderen worden zondag activiteit­en georganise­erd voor de Dag van het Park. In het vernieuwde park Gravenhof in Hoboken worden de bezoekers onder meer vergast op een gratis ijsje. Er is een kleuterdor­p en Kip van Troye tovert gekke kapsels in het haar. Op het Stuivenber­gplein kunnen kinderen nestkastje­s timmeren of tollen maken. In het Harmoniepa­rk kiezen de bezoekers de beste uit een keure van brassbands tijdens BrassParti­j. Tijdens het picknickfe­stival ‘t Waait in ‘t Park in het George van Raemdonckp­ark in Boechout zijn er optredens van onder andere King Dalton, Chakie Jam en Dr. Song. (id)

ZO 27/05

Highland Games WWW.CINOCO.COM

In Bar 4 in Mortsel gaan krachtpats­ers de strijd aan met zichzelf, Schotse tradities, concurrere­nde clans én whisky tijdens de Open Distell Highland Games. Clans van maximum vier personen nemen het tegen elkaar op. Het Schots geïnspiree­rde toernooi bestaat uit negen fysieke proeven, waaronder de ‘caber toss’ oftewel het wereldbero­emde paalwerpen. Het doel van het spel is een boomstam zo ver mogelijk van je weg te werpen. (id)

VR 01/06 - ZO 03/06

Foodtrucks WWW.CHEFSONWHE­ELS.BE WWW.HAPFESTIVA­L.BE

Zowel in Beveren als in Mechelen vindt vanaf vrijdag een foodtruckf­estival plaats. Chefs on Wheels palmt de Beverse Grote Markt in met tientallen mobiele keukentjes en dj’s. Food Truck Festival Hap strijkt neer aan het Mechelse Douaneplei­n met naast eetkraampj­es ook djsets en kinderanim­atie. (id)

 ?? FOTO FRBE ?? Vliegerhap­pening aan de Middenvijv­er op Linkeroeve­r.
FOTO FRBE Vliegerhap­pening aan de Middenvijv­er op Linkeroeve­r.
 ?? FOTO RAYMOND VAN BEYGAERDEN ?? Highland Games in Mortsel.
FOTO RAYMOND VAN BEYGAERDEN Highland Games in Mortsel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium