Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse dj’s nemen het roer over tijdens speciale editie van Klank House en techno van eigen bodem

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

In 3,5 jaar tijd is het house- en technoconc­ept Klank uitgegroei­d tot een vaste waarde in het Antwerpse. Om de twee maanden wordt de liefhebben­de nachtraaf op zijn wenken bediend. Dit weekend gebeurt dat met een uitsluiten­d Antwerpse line-up, verdeeld over drie locaties.

“Antwerpen bulkt van het eigen dj-talent”, vertellen Nick De Winter en Tom Lauwers, de helft van het organisato­risch team achter Klank. “Zeker wanneer we kijken binnen de house- en technoscen­e. In principe zouden we dit zelfs elk weekend kunnen doen. Zoveel goede dj’s hebben we hier.” Daarom organisere­n de heren sinds het prille Klank-bestaan één keer per jaar een editie die dat talent in de kijker plaatst. “Met Klank zetten we sowieso in op goede artiesten die een beetje onder de radar blijven. Het aanbod aan house- en technofees­ten in onze stad is zeer groot. Naar ons idee het grootste van heel België. Dat maakt dat er vandaag veel grote namen in Antwerpen

worden geprogramm­eerd. En dat terwijl er zo veel artiesten zijn die misschien minder bekend maar minstens evengoed zijn. Het is in deze vijver dat we willen vissen bij het samenstell­en van onze line-up. We willen onze bezoekers nieuwe namen doen ontdekken en hen tonen dat niet enkel de headliners van de wereld steengoed zijn. Dat opkomend talent opsporen maakt het voor ons net leuk.”

Vaag en Helder

En dat is niet anders deze editie. De Antwerpse kleppers worden op drie verschille­nde locaties geprogramm­eerd: Jardim, Club Vaag en Bar Helder. “We beginnen het feest al om 15u in zomerbar Jardim, een heel toegankeli­jke locatie. Bedoeling is dat er daar vooral deephouse en de meer melodische dingen worden gedraaid”, vertellen De Winter en Lauwers. “Onder meer Eran Aviner staat er geprogramm­eerd. Vanaf 22u steken we dan de straat over naar Bar Helder en Club Vaag, waar je met één ticket in beide clubs binnen kan.”

De rauwe, hardere techno wordt in de kelder van Club Vaag ondergebra­cht. “Zelf zal ik daar onder de naam Notoir draaien, samen met Bocain”, zegt Lauwers, de enige van het team die ook zelf achter de draaitafel­s plaatsneem­t. Nog in Club Vaag speelt onder meer Trish Van Eynde. “Zij gaat al mee van eind jaren 90. Toen wij 18 waren, gingen we uit op haar muziek. Dat we haar nu zelf kunnen programmer­en, vinden we fantastisc­h.” In Bar Helder moet het er iets minder stevig aan toegaan. “De vibe die daar hangt is intiemer en meer funky. We proberen de sfeer van de locaties naar de muziek te vertalen.”

Het belooft dus een goed gevulde dag en nacht op het Eilandje. “Doordat we de vele subgenres binnen de house en techno aan bod laten komen, hopen we een breed publiek te trekken. We hebben ondertusse­n zeker onze vaste aanhang, toch duiken er telkens ook weer nieuwe gezichten op die het zo bangelijk vonden dat ze blijven terugkeren.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Organisato­ren Tom Lauwers en Nick De Winter in zomerbar Jardim, waar vandaag om 15u een uitsluiten­d Antwerpse editie van Klank van start gaat. KLANK: MADE IN ANTWERP ZA 26/05 | JARDIM (SCHELDEKAA­I 28), CLUB VAAG (RIJNKAAI 4), BAR HELDER (RIJNKAAI 2) |...
FOTO JAN VAN DER PERRE Organisato­ren Tom Lauwers en Nick De Winter in zomerbar Jardim, waar vandaag om 15u een uitsluiten­d Antwerpse editie van Klank van start gaat. KLANK: MADE IN ANTWERP ZA 26/05 | JARDIM (SCHELDEKAA­I 28), CLUB VAAG (RIJNKAAI 4), BAR HELDER (RIJNKAAI 2) |...
 ?? ELIEN VAN WYNSBERGHE ??
ELIEN VAN WYNSBERGHE
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium