Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop dat week ziekte me geen parten speelt”

Xandres Vervloesem wil een rol spelen in de finale, maar...

- KAREL LEMMENS

Remco Evenepoel wordt zondag zonder twijfel de te kloppen renner op het BK voor juniores. Van Antwerpse zijde wordt het meeste van Xandres Vervloesem verwacht.

“Ik wil zondag heel graag een rol van betekenis spelen op de naar verluidt lastige omloop in Les Lacs de l’Eau d’Heure”, begint de 18-jarige renner uit Massenhove­n. “Eerlijkhei­dshalve moet ik wel enig voorbehoud maken. Vorige week werd ik ziek en moest ik van de fiets blijven. Het is moeilijk inschatten in hoeverre dat zal meespelen. Misschien hoeft het zelfs geen nadeel te zijn. Ik reed al heel wat grote wedstrijde­n dit seizoen en wie weet heeft die week rust me eerder goed dan slecht gedaan. Deze week heb ik de training kunnen hervatten en dat vlotte vrij behoorlijk. Meer zelfs, ik zie het weer helemaal zitten. Vorige week liep ik de hele tijd met de gedachte rond dat ik een kruis kon maken over het BK. Nu heb ik er weer helemaal zin in en ga ik ervan uit dat een mooie prestatie leveren mogelijk is. Ik heb me alleszins tot doel gesteld om niet zomaar anoniem mee te peddelen in het peloton. Als ik start, is dat om me te laten opmerken. Ik wil ook genieten van dat kampioensc­hap en alvast met een goed gevoel naar huis kunnen keren. Het zal misschien verbazen, maar in dat geval maakt de plaats in de uitslag niet zoveel uit.”

De renner van het team Van Moer Logistics liet de voorbije maanden nochtans een mooie reeks uitslagen optekenen. “Ik kan inderdaad niet mopperen. Met onder meer een vijfde plaats in Gent - Wevelgem en in Nokere Koerse, een tweede in Zepperen - Zepperen en in Harelbeke en een elfde stek in het eindklasse­ment van de Vredeskoer­s in Tsjechië trad ik toch enigszins op het voorplan. Vorig jaar kwam ik in eendagskoe­rsen meestal niet zo goed voor de dag maar moest ik het vooral hebben van mijn regelmaat in rittenkoer­sen. Om mee te zijn in de finale schoot ik meestal wat te kort. Ik mag dus zeggen dat ik een stap voorwaarts heb gezet.”

Vervloesem is goed geplaatst om de sterkte van topfavorie­t Evenepoel in te schatten. “Remco is ongeloofli­jk sterk. Er treedt nauwelijks verval bij hem op naarmate de wedstrijd vordert. Imponerend is dat. Zondag vindt hij een ideaal parcours om dat te demonstrer­en. De enige die enigszins in zijn buurt komt, is mijn ploegmaat Ilan Van Wilder, maar ook hij zal uiteindeli­jk kleur moeten bekennen, vrees ik. Neen, normaal gesproken zal er niet veel te beginnen zijn tegen Evenepoel.”

 ?? FOTO MPICS ?? Xandres Vervloesem, hier in actie op het PK tijdrijden, ziet het weer helemaal zitten, ondanks die ziekte.
FOTO MPICS Xandres Vervloesem, hier in actie op het PK tijdrijden, ziet het weer helemaal zitten, ondanks die ziekte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium