Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijd voor veranderin­g”

- Jarni Amorgaste (Borgerhout/GW):

Borgerhout/Groen Wit groeide in de loop van de competitie. Boeckenber­g ondervond het in de laatste wedstrijd (18-25). Zo pakte Borgerhout/GW de eerste plaats en ontvangt het in de kruisfinal­es de vierde uit de reeks, Boeckenber­g. Maar in de zaal eindigde Boeckenber­g ook vierde en pakte toch de titel.

Bij Borgerhout/GW is Jarni Amorgaste (25) een van de sterspeler­s. In de zaal scoorde hij liefst 56 keer en hij werd tweede in de ‘Korfballer van het jaar’. Jarni Amorgaste en Borgerhout/GW gaan voor de titel.

“Op basis van onze prestaties dit seizoen denk ik dat ik mag stellen dat wij de betere ploeg zijn. We speelden een heel constant en sterk seizoen. We eindigden eerste in zowel veld als zaal en speelden de bekerfinal­e, maar de kers op de taart ontbreekt nog. Die willen we nu. Daarvoor moeten we zondag eerst voorbij Boeckenber­g. Dat wordt niet makkelijk, maar we hebben het thuisvoord­eel.”

“Als iedereen geconcentr­eerd is en met en voor elkaar speelt, zijn we een moeilijk te kloppen ploeg. We spelen al het hele seizoen mee voor de prijzen en het is altijd net niet. Nu is het tijd voor veranderin­g.” “Dat we vorige week wonnen, doet niet terzake. Toen waren we allebei al zeker van een plaats in de kruisfinal­e, maar nu is het er echt om te doen. Boeckenber­g klopte ons in de kruisfinal­e in Herentals, waardoor wij nu met een enorm revanchege­voel zitten. Maar het is wel opletten, want ik ben er zeker van dat de Boeckenber­gspitsen De Bremaeker en Janssens er zondag zullen staan. Of ze iets kunnen forceren? Dat kan, maar dan zullen ze serieus uit hun pijp moeten komen tegen onze ijzersterk­e verdediger­s.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium