Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit lucratieve aanbod kon ik niet laten liggen”

Globetrott­er Gert Van Walle trekt na één seizoen Aalst opnieuw naar het buitenland

- MARCEL BERNAERTS

Gert Van Walle zet zijn carrière verder in de Turkse hoogste afdeling bij Inegöl Belediyesp­or. De 30-jarige internatio­nal en hoofdaanva­ller van Lindemans Aalst maakte gebruik van een opstapclau­sule in zijn contract om de club te verlaten. Voordien was hij ook al meerdere seizoenen in Italië, Frankrijk en Polen aan de slag.

“Met vrouw en drie kinderen leek het me het voorbije jaar het moment - na jaren in het buitenland te hebben gespeeld - om terug te keren naar België. Aalst paste bij mijn ambities en de intentie was dan ook om zeker al dit seizoen voor de Oost-Vlaamse club uit te komen. Ik was helemaal niet van plan om de club al na één seizoen te verlaten.”

Toch besliste de meervoudig­e internatio­nal - die vandaag trouwens met de Red Dragons tegen Slowakije in Aalst een wedstrijd in het kader van de Golden European League speelt - om alsnog opnieuw een buitenland­s avontuur aan te gaan.

Waarom deze keuze, want Inegöl Belediyesp­or is niet meteen een naam die aanspreekt?

Gert Van Walle: “Dit was een lucratief aanbod dat ik niet naast me neer kon leggen. De Turkse competitie is inderdaad niet te vergelijke­n met de andere landen waar ik heb gespeeld. Italië, Frankrijk en zeker Polen waren topcompeti­ties. Hier zal het wat

minder zijn, dat besef ik maar al te goed. Maar op mijn leeftijd speelt het financiële ook wel een rol. Het was een kans die ik moest grijpen.”

Je nieuwe ploeg eindigde dit seizoen pas tiende. Geen schrik dat je bij een kwalitatie­f minder sterke ploeg terechtkom­t?

“Ik heb er alle vertrouwen in dat men er een degelijk team bij elkaar

krijgt. Ik was blijkbaar een prioriteit. Vanaf het moment dat ik getekend had, zou men de rest van het team bij elkaar brengen. Ik heb begrepen dat men toch wel beter wil doen dan dit seizoen en dat men op een plaats in de middenmoot mikt. Ik zie het wel en kijk er toch ook wel een beetje naar uit. Valt het echt goed mee, dan sluit ik een verlengd verblijf niet uit.”

Hoe kijkt je vrouw er tegenaan?

“Ze kent me al wel een beetje. Ook bij de andere buitenland­se avonturen heeft ze me gesteund. Ze zal in de mate van het mogelijke wel enkele keren richting Inegöl komen. Het is een stadje dat op anderhalf uur van Istanboel ligt. Al zal het wel de nodige creativite­it en puzzelwerk vragen.”

 ?? FOTO GVG ?? Gert Van Walle probeert het driemansbl­ok van Amigos te verslaan. Van Walle verlaat Aalst voor Turkije.
FOTO GVG Gert Van Walle probeert het driemansbl­ok van Amigos te verslaan. Van Walle verlaat Aalst voor Turkije.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium