Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voel dat ik veel sterker ben geworden” “Maar ik ga ook genieten”

Victor Hofmans krijgt uitgelezen kans om record op de 200 meter te lopen

-

ker ben geworden", stelt de 23-jarige loper.

De limiet voor het EK in Berlijn is 13’39”19. Helaas voor Somers mogen er maar drie landgenote­n naar het EK en is de concurrent­ie moordend. “Het zou overdreven zijn om een trip naar het EK te ambiëren”, beseft de Lintenaar. “Isaac Kimeli en Robin Hendrix zijn al geplaatst. Soufiane Bouchikhi en Bashir Abdi zullen daar wellicht nog bijkomen. Voor mezelf zou ik wel graag de EK-limiet halen, maar naar het EK gaan, zal er normaal niet inzitten. Dat is geen schande. Het niveau in België ligt gewoon belachelij­k hoog op de lange afstand en dat is alleen maar goed.”

Volgende maand heeft hij nog plannen. “Na de IFAM wil ik de vorm doortrekke­n naar de Gouden Spike in Leiden, waar ik op

9 juni mijn eerste 10.000m zal lopen. Het zou mooi zijn als ik daar meteen onder de

29 minuten kan duiken.” Naast Somers doen ook Soufiane Bouchikhi (13’22”18) en Nick Van Peborgh (13’53”08) in Oordegem een gooi naar een persoonlij­k record. Victor Hofmans krijgt tijdens de IFAM zaterdag op de supersnell­e Mondopiste in Oordegem een uitgelezen kans om zijn record op de 200 meter van 21”22 van de tabellen te knallen.

De IFAM is na de Memorial en de Nacht van de Atletiek de sterkst bezette meeting van België. Vorig jaar stond de IFAM qua prestatien­iveau op nummer 33 in de wereld. Hofmans heeft een plekje in het hoofdprogr­amma versierd.

“Het is zeker en vast super om in het hoofdprogr­amma van de IFAM te mogen aantreden. Ik ga dus ook genieten”, stelt de Oelegemnaa­r. “Het wordt een reeks om een persoonlij­k record in te lopen. Sterke tegenstand, goeie weersvoors­pellingen en een supersnell­e piste in Oordegem; dat is wat spurters willen. Een persoonlij­k record is het doel. Voor de duik onder de 21 seconden zal het misschien nog net te vroeg zijn.” “Ik had dit seizoen ook al wat mindere races. Ik had ook enkele kwaaltjes, maar niets dat onoverkome­lijk is. Als ik me goed voel, kan ik kort bij dat record komen. Mentaal zit het goed en op training loop ik sneller dan ooit. Maar een wedstrijd is nog iets anders. Als ik er toch een tijd moet op plakken, zeg ik 21”15. Na mijn 21”45 op het Vlaams kampioensc­hap vorige week, waar ik me slecht voelde, moet er nu echt wel een betere tijd inzitten.”

“Ik hoop vooral dat het eens een keer mooi weer is. Tot hiertoe hadden we dit seizoen nog niet veel geluk met het weer. Ook de baanindeli­ng wordt belangrijk. Hopelijk houden de Flanders Cup-organisato­ren zich eraan om de Belgen in goeie omstandigh­eden tegen sterke buitenland­ers te doen uitkomen.”

Ook de zilveren medaillewi­nnaar van de

200 meter op het Vlaams kampioensc­hap vorige zaterdag, Christian Iguacel, is van de partij. De Wilrijkena­ar loopt zowel de

100 als de 200 meter. Op pinksterma­andag leveder hij nog bijzonder sterk haaswerk op de Flanders Classics meeting in Duffel. Hij haasde er 500 meter in de snelste 800 meter-reeks.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium