Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alle leerlingen in eigen gebouw vanaf 2020

Architecte­nbureau A33 tekent nieuwbouwp­roject

-

De gemeente gaat een nieuwe school bouwen. Het project kost 6,5 miljoen euro, waarvan 70% of 4 miljoen euro wordt gesubsidie­erd.

“Een nieuwe school is nodig”, beklemtoon­t Eddy Soetewey, schepen van Onderwijs (N-VA). “De gemeenteli­jke basisschoo­l in de Veldstraat en de kleutersch­ool in de Schuttersh­ofstraat werden opgericht in 1932, ze barsten bijna letterlijk uit hun voegen. De noden, eisen en plichten van een moderne school zijn helemaal an- ders dan vroeger. Bovendien is er in onze gemeente een bevolkings­toename, waardoor het aantal leerlingen ook elk jaar stijgt.” De gemeente koos voor een ontwerp van architecte­nbureau A33 dat aandacht heeft voor groenstruc­turen, architectu­rale waarde heeft en rekening houdt met een gezonde omgeving.”

Drie delen

Het project valt uiteen in drie delen. Het eerste belangrijk­e onderdeel is de kleutersch­ool. Die wordt gebouwd op de plaats waar

nu de hal om te petanquen staat achter café Den Tighel. Op die locatie komt ook een turnzaal van 400 vierkante meter.

Het tweede onderdeel is de bouw van een lagere school om het eerste, tweede en derde leerjaar onder te brengen. Dat gebouw komt waar nu de kleutersch­ool staat in de Schuttersh­ofstraat. Hier krijgen ook de academie voor muziek en woord en het jeugdateli­er van de kunstacade­mie een onderkomen. Het derde onderdeel van het nieuwbouwp­roject is de buitenscho­olse kinderopva­ng De Speelberg, die in de Ridder Berthout- laan komt te staan. Op deze locatie zullen in de toekomst de administra­tie en de directie van de school en de buitenscho­olse opvang terechtkom­en.

De werken starten in september en worden uitgevoerd door de groep Van Roey uit Rijkevorse­l. Eind 2020 is alles klaar.

 ?? FOTO A33 ARCHITECTE­N ?? Het project wordt samengehou­den door een groene oase.
FOTO A33 ARCHITECTE­N Het project wordt samengehou­den door een groene oase.
 ?? FOTO PAUL VAN ROY ?? Burgemeest­er Tom De Vries (Open Vld), schepen van Onderwijs Eddy Soetewey (N-VA) en medewerker­s van het architecte­nbureau.
FOTO PAUL VAN ROY Burgemeest­er Tom De Vries (Open Vld), schepen van Onderwijs Eddy Soetewey (N-VA) en medewerker­s van het architecte­nbureau.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium