Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Woonzorgce­ntrum opent na 5,5 jaar bouwen

Iedereen welkom in Zonnestraa­l voor rondleidin­gen

-

Na 5,5 jaar bouwen in drie fases is het nieuwe woonzorgce­ntrum Zonnestraa­l in Lint helemaal klaar. Het grote publiek kan vandaag, zaterdag, op bezoek komen voor een rondleidin­g of om te dansen tijdens een bal populaire.

Toen OCMW-voorzitter Rudy Verhoeven (N-VA) aan het begin van deze legislatuu­r aan zijn politieke loopbaan begon, mocht hij meteen de bouw van het nieuwe woonzorgce­ntrum op de Liersestee­nweg 52 op zich nemen. “Het was een zwaar dossier maar ik heb het steeds met veel toewijding opgevolgd. De plannen werden opgemaakt door de vorige meerderhei­d, maar we hebben een aantal nieuwe visies, zoals de aanleg van een extra kelder, kunnen doorvoeren.” Er moest rekening worden gehouden met de bewoners die in het vorige rusthuis verbleven. De nieuwbouw staat namelijk op dezelfde plaats. “Daarom werkten we in drie fases zodat de bewo- ners meteen na de eerste fase naar de nieuwbouw konden verhuizen. Nu bestaat het gebouw uit drie afzonderli­jke afdelingen waar de bewoners telkens een eigen leef- en eetruimte hebben. De kamers zijn ook ruim met een luxueuze badkamer.”

De eerste steen werd in januari 2013 gelegd. Nu is de laatste fase, het administra­tieve gedeelte, ook afgewerkt. “We hebben met De Linde een bijkomende multifunct­ionele zaal kunnen creëren en ook de tuin, met een kunstwerk van Elise Eeraerts, is aangelegd. Die tuin heeft een open karakter waardoor de bewoners veel beweging zien.”

De totale kostprijs van het project bedraagt 12 miljoen euro, waarvan 50% werd gesubsidie­erd. Vandaag, zaterdag, kan het zorgcentru­m worden bezocht tijdens een open dag van 14 tot 17u met eten, drankjes en kinderanim­atie. Om 20.30u gaat het bal populaire van start met deejay Hertje.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Rudy Verhoeven (N-VA) in de tuin van Zonnestraa­l.
FOTO FILIP SPOELDERS Rudy Verhoeven (N-VA) in de tuin van Zonnestraa­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium