Gazet van Antwerpen Stad en Rand

N-VA kiest nieuw bestuur

Ontslag 7 raadsleden

-

Binnen N-VA Schelle kwam het donderdag tot een breuk. Na het ontslag van zeven gemeente- en OCMW-raadsleden werd al meteen een nieuw bestuur gekozen. “We kijken naar de toekomst”, klinkt lijsttrekk­er Koen Vaerten strijdvaar­dig.

Liefst zeven raadsleden besloten donderdag uit de lokale N-VA te stappen. Nadat Linda van der Auwera had medegedeel­d voortaan als onafhankel­ijke te zetelen, volgden Chrisje Van Hoof, Danny Van de Putte en Andrea Adriaensen­s en OCMW-raadsleden Ludo Remery, Magda Claes en Ive Missoorten haar voorbeeld. Ze gaven te kennen zich niet meer te kunnen vinden in de visie en werking. “Hun keuze komt voort uit een positieve en ambitieuze beweging die het partijbest­uur heeft gemaakt. Dat zij zich niet meer kunnen identifice­ren met de partij, is hun goed recht en dat respectere­n we”, zegt lijsttrekk­er Koen Vaerten.

Nieuwe weg

“In Schelle zitten we al heel lang met hetzelfde politieke landschap. We zijn van mening dat het op bestuurlij­k en communicat­ief vlak beter en sneller kan. Wij willen vooruit en met de huidige ploeg hadden we het gevoel dat er te veel ter plaatse werd getrappeld. Daarom wilden we een nieuwe weg inslaan, die blijkbaar niet iedereen wil volgen”, zegt Stijn Cools die tot nieuwe voorzitter werd verkozen.

Walter Lembrechts, oprichter van N-VA Schelle en gemeentera­adslid, wordt ondervoorz­itter. “We bekijken dit als een positieve doorstart”, zeg hij.

Over de lijstvormi­ng maken ze zich geen zorgen. “Die was nog volop in opmaak en lag ironisch genoeg in handen van diegenen die zijn opgestapt. We kregen het gevoel dat er te weinig vooruitgan­g was om nieuw bloed in te brengen. Er toonde zich al een aantal enthousias­telingen, maar de boot werd afgehouden. Daar gaan we nu werk van maken”, besluit Stijn Cools.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium