Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boom gaat parkeren digitaal controlere­n

Blauwe zone wordt uitgebreid, mensen met een beperking krijgen meer plaats

- JAN BOEY

De huidige bewonerska­arten en het parkeerabo­nnement verdwijnen in Boom. In de plaats komt een digitaal systeem van controle via de nummerplat­en.

Het reglement op parkeren in een betalende zone werd aangepast. “Telkens wanneer een bewonerska­art of een parkeerabo­nnement verloopt, schakelen we over op het elektronis­che systeem”, zegt schepen van ICT Linda Lauwers (N-VA).

De inwoners krijgen een brief met één of twee codes, naargelang ze een bewonerska­art of een abonnement hebben. Ze moeten zich registrere­n op de gemeenteli­jke website met de nummerplaa­t van hun auto. Wie daarmee niet handig is, kan terecht bij de snelbalie van het gemeentehu­is. Nadien kan de parkeerwac­hter door de nummerplaa­t

in te scannen direct zien of je ergens mag parkeren. “Door de toename van elektrisch­e voertuigen worden er binnenkort ook GAS-boetes uitgeschre­ven voor

mensen die parkeren bij de laadstatio­ns. We hebben nu zes laadpalen staan: twee aan de Varkensmar­kt, twee aan de Kaai en twee ter hoogte van de parking van PTS Boom en de Victor de Meyerestra­at”, zegt schepen van Energiebel­eid Kris Van Hoeck (CD&V). Schepen van Verkeer Dany Bosteels (Open Vld) kondigt ook aan dat er acht nieuwe parkeerpla­atsen voor mensen met een beperking komen: in de Pastorij-straat, Nachtegaal­straat, Bosstraat, Antwerpses­traat, Frans De Schutterla­an, Haesaertpl­aats, Velodrooms­traat en Van Lerius-laan. Bovendien komt er een onderzoek naar de bestaande parkeerpla­atsen voor personen met een beperking. De raadsleden stemden ook in met de invoering van nieuwe blauwe zones in de Vrijheidsh­oek, Velodrooms­traat (het deel tussen Kerkhofstr­aat en Gevaertlaa­n), Lindenstra­at, Elzenstraa­t, Berkenstra­at en Vlierlaan.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Wie bij de elektrisch­e laadpalen wildparkee­rt, riskeert een GAS-boete van 50 euro.
FOTO JAN BOEY Wie bij de elektrisch­e laadpalen wildparkee­rt, riskeert een GAS-boete van 50 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium