Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be Bart De Wever (1)

Op het moment dat iemand een drama overkomt, getuigt het van een gebrek aan inlevingsv­ermogen en empathie om de getroffene een schuldgevo­el aan te praten. Op een begrafenis zeg je ook niet tegen een overgeblev­en familielid dat ze het drankgebru­ik van de overledene beter wat in het oog hadden gehouden. Zo zeg je ook niet aan de ouders van een kind dat kanker als diagnose gekregen heeft dat ze wat hadden moeten letten op zijn eetgewoont­en. De kritiek op de uitspraak van Bart De Wever heeft niks te maken met een overdreven emotionele reactie, maar alles met menselijkh­eid en mededogen. Dit soort van reactie kan je alleen maken als je het verlies van een kind loskoppelt van vereenzelv­iging met de ouders, en dat soort mens wil ik niet worden.

PETER HAAZEN, EDEGEM

Bart De Wever (2)

De dood van het meisje is schrijnend, maar het is een spijtig ongeval. Je kan er wel niet omheen dat de ouders herhaaldel­ijk risico’s genomen hebben voor hun eigen leven en dat van hun kinderen. Is dat wanhoop of halsstarri­gheid? Links zegt men het ene, rechts zegt men het andere. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, maar de schuld alleen op “de Staat” schuiven, is niet correct.

LUC VAN DE PERRE, RUMST

Bart De Wever (3)

Bart De Wever geeft alleen de feiten van deze tragische gebeurteni­ssen en ik ben het helemaal met hem eens. Hij onderzoekt de zaak en spreekt zich dan pas uit, maar de rest van het land reageert als een paard gestoken door een horzel. Iedereen gaat op in een hysterie en benoemt de mensen die ons willen behoeden voor gevaar moordenaar­s. Het ontbreekt de gemiddelde Belg aan zicht op de realiteit. De feiten doen er niet meer toe en niemand vraagt hoe het gaat met de politieage­nt die de beslissing heeft moeten nemen om zijn wapen te gebruiken. Ik wil graag weten hoe het met hem gaat en hem bedanken om ons te behoeden voor het gevaar dat deze ongecontro­leerde camionette was. MINA BOLLENS, ANTWERPEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium