Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Keten de mensen geen drie uur vast aan tafel

-

Ontvangst en bediening 7/10

Met twee borden in zijn handen beweegt Kürt Rogiers zich een pak minder soepel dan op de set van Familie: uit je comfortzon­e treden, het doet wat met een mens. Een geboren maître kun je hem niet noemen, maar hij doet zelfs zo zijn stinkende best dat hij Happy Birthday zingt voor een jarige klant. Bij momenten laat Kürt de zaal wel herhaaldel­ijk minutenlan­g voor wat ze is: klust hij bij als afwasser?

Eten 7,5/10

Met een aspergesoe­pje bestrooid met koffie en een gegrild maatje met een sorbet van tomaat en jenever als hapje geeft de keuken een mooie voorzet. Op de puree met garnalen valt niets af te dingen, maar het door bietjes en tonijn vergezelde kalfsvlees is te dik gesneden en te weinig gekruid. De zalm met yoghurt smaakt, maar is op het randje gaar. De jodenhaas (vlees uit de schouder van het rund) is mals, maar naar de cuisson heeft niemand gevraagd en het gerecht lijkt gedresseer­d door een eenarmige worstelaar. De desserts zijn af: puike dame blanche, pittig tweede dessert met fruit.

Sfeer en gezellighe­id 6,5/10

In De Witte Villa in Leuven is het

altijd prettig tafelen, niks mis met de inrichting. Bij het buitengaan zie ik in een bijruimte de mocktails klaarstaan: dat zie je als klant liever niet. De middelmati­ge mocktail wordt aan tafel verkocht als “iets met anijs”: qua verkooparg­ument heb ik al straffer gehoord.

Concept 5/10

De naam Stove doet vermoeden dat het codewoord van Roel en Kürt ‘Vlaams’ is, maar dat heb ik ook maar van het tv-programma. Er wordt niet verteld dat de puree met garnalen een gerecht is dat Roel al jaren klaarmaakt, er wordt niks verteld. Op het A4’tje met het menu staat “mannen maken plannen, mannen willen dromen, dikke merci, Roel en Kürt”. Toch één persoonlij­ke toets.

Dit moet beter

Verfijn het, maak het persoonlij­k. En keten de mensen geen drie uur en tien minuten aan tafel, dat helpt ook.

Conclusie

Best lekker gegeten, maar geen ervaring die je tot vervelens toe deelt met je vrienden. Totaalscor­e: 6,5/10

 ?? FOTO'S DIRK VERTOMMEN ?? Kalfsvlees met tonijn en bietjes.
FOTO'S DIRK VERTOMMEN Kalfsvlees met tonijn en bietjes.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium