Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grapjes verdoezele­n schoonheid­sfoutjes niet

-

Ontvangst en bediening 7/10 De “schatten” en “sjoekes” van vrolijke Frans – pardon – Andy, vliegen ons om de oren van begin tot einde. De grapjes kunnen de schoonheid­sfoutjes tijdens de service niet helemaal verdoezele­n. De wijnglazen blijven leeg tot we er zelf om vragen en het broodzakje wordt niet bijgevuld. Ook een woordje uitleg bij het eten was welkom geweest.

Eten 8/10

Een rauwe artisjok als aperitiefh­apje: origineel, maar een karwei om de blaadjes eruit te trekken om ze in een van de drie mousses te dippen. Topper is het vegetarisc­he voorgerech­t: gepofte aubergine met burrata, lauwe kerstomaat­jes en basilicum. Daar mocht gerust nog een bordje van komen. Het dessert, de pavlova getopt met een pluk roze suikerspin, is dan weer de grootste streling voor het oog. Al is de meringue net iets te hard. Andy’s suggestie – “hebt ge een hamer en beitel nodig?” – is wat overdreven, maar toch is het zwoegen.

Sfeer en gezellighe­id 7/10

Het pand is smal, waardoor sommige tafels iets te dicht tegen elkaar staan. Het hoge plafond en de moderne, ietwat industriee­l aandoende inrichting zorgen ervoor dat het toch ruim aanvoelt. De ‘tooghanger­s’ krijgen een leuk extraatje: dankzij de open keuken kunnen zij goed op de vingers van Marie kijken.

Concept 9/10

Van The Pescetaria­n een vis/vegetarisc­h restaurant maken was een geniale zet. Een all the way vegetarisc­h menu? Doe gerust! Liever enkel vis? Even goed. Of je kiest het beste van beide werelden. Zelfs een carnivoor met voorliefde voor steak en witte pens is fan van dit concept.

Dit moet beter

De wijnkaart lag op tafel, maar niemand die onze keuze kwam opnemen. Pas toen we Andy na het voorgerech­t aantikten en zelf om de wijn vroegen, ging onze droge mond weg.

Conclusie

Sterk concept met een lekkere, verfrissen­de keuken. Voor herhaling vatbaar. Totaalscor­e 7,5/10 (eadp)

 ?? FOTO'S LIEVEN VAN ASSCHE ?? Pavlova met suikerspin.
FOTO'S LIEVEN VAN ASSCHE Pavlova met suikerspin.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium